Sikeresen lezajlott az első horvát-magyar munkajogi szeminárium

2015. október 1–2. között került megrendezésre az „Első horvát-magyar összehasonlító munkajogi szeminárium”, amelyet az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke és a Zágrábi Egyetem Jogi Karának Társtanszéke szervezett.

2015. október 1–2. között került megrendezésre az „Első horvát-magyar összehasonlító munkajogi szeminárium”, amelyet az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke és a Zágrábi Egyetem Jogi Karának Társtanszéke szervezett. A rendezvény különös apropóját az adta, hogy két év különbséggel lépett életbe a magyar és a horvát munka törvénykönyve. 

A Konferencián a házigazda nevében Dr. Sonnevend Pál dékánhelyettes köszöntötte a résztvevőket és a rendezvény szépszámú, Horvátországból is érkezett közönségét. A megnyitót Dr. Handó Tünde, az OBH elnöke és – a szociális partnerek nevében – Boros Péterné, a SZEF alelnöke tartotta. A két ország munkajogi szabályozásának általános bemutatását követően a konferencia két napján hét, a munkaviszonyt és a kollektív munkajogot érintő témában hallhatott párhuzamos előadást a konferencia közönsége. A konferencia megszervezését öt szakszervezeti szövetség (SZEF, MKKSZ, MOSZ MSZSZ, ÉSZT), valamint a Friedrich Ebert Alapítvány támogatta – biztosítva a horvát–magyar szinkrontolmácsolást.

Forrás: http://www.ajk.elte.hu/hir?id=NW-854

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF Oktatási programja

KURZUSOK CÉLCSOPORT KOMPETENCIA KIMENET Alapszint Bizalmik és bizalmi jelöltek Érdeklődjön a közösségi érdekérvényesítés iránt Segítőkész Jó szervezőkészség Következetes Szakmájában elismert Csapatjátékos Képes legyen a saját közösségét megszervezni és demokratikusan működtetni. Ismerje