Sikeresen lezajlott az első horvát-magyar munkajogi szeminárium

2015. október 1–2. között került megrendezésre az „Első horvát-magyar összehasonlító munkajogi szeminárium”, amelyet az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke és a Zágrábi Egyetem Jogi Karának Társtanszéke szervezett.

2015. október 1–2. között került megrendezésre az „Első horvát-magyar összehasonlító munkajogi szeminárium”, amelyet az ELTE ÁJK Munkajogi és Szociális Jogi Tanszéke és a Zágrábi Egyetem Jogi Karának Társtanszéke szervezett. A rendezvény különös apropóját az adta, hogy két év különbséggel lépett életbe a magyar és a horvát munka törvénykönyve. 

A Konferencián a házigazda nevében Dr. Sonnevend Pál dékánhelyettes köszöntötte a résztvevőket és a rendezvény szépszámú, Horvátországból is érkezett közönségét. A megnyitót Dr. Handó Tünde, az OBH elnöke és – a szociális partnerek nevében – Boros Péterné, a SZEF alelnöke tartotta. A két ország munkajogi szabályozásának általános bemutatását követően a konferencia két napján hét, a munkaviszonyt és a kollektív munkajogot érintő témában hallhatott párhuzamos előadást a konferencia közönsége. A konferencia megszervezését öt szakszervezeti szövetség (SZEF, MKKSZ, MOSZ MSZSZ, ÉSZT), valamint a Friedrich Ebert Alapítvány támogatta – biztosítva a horvát–magyar szinkrontolmácsolást.

Forrás: http://www.ajk.elte.hu/hir?id=NW-854

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és