A SZEF nemzetközi kapcsolatai

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és tagszakszervezetei kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, számos nemzetközi szakszervezeti szövetség munkájában vesznek részt, javaslataikkal segítik az Európai Unión belüli, illetve a nemzetközi döntés-előkészítést, döntéshozatalt.

Rendszeresen bekapcsolódnak a nemzetközi vagy Európa-szintű demonstrációk szervezésébe, hogy az európai munkavállalók (így köztük a magyarok is) közös céljaikat együtt, egységesen fellépve könnyebben érhessék el.

Ezen kívül a SZEF részese számos olyan fórumnak is, amelyek aktívan befolyásolják a közösségi törvényhozást, amely – hazánk uniós tagsága miatt – végső soron kihat a magyar törvénykezésre, a magyar munkavállalók helyzetére, a szakszervezetek alkupozíciójára is. Mivel az Európai Unió egyre fontosabb szerepet játszik olyan területeken, amelyek nagyon fontosak a munkavállalók számára, a szakszervezetek már nem korlátozhatják érdekvédelmi munkájukat az országhatárokon belülre.

Szervezetek, amelyeknek tagja a SZEF:

 

  • ETUC (Európai Szakszervezeti Szövetség)

 

 

  • FERPA (Nyugdíjas és Idős Emberek Európai Szövetsége) Tagja: SZEF Nyugdíjas Választmány

 

 

Szervezetek, amelyek munkájában részt vesz a SZEF, mint munkavállalói szakszervezeti konföderáció:

 

  • ETUI (Európai Szakszervezeti Intézet)

 

  • ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet)

 

  • EGSZB/ECOSOC (Európai Gazdasági és Szociális Bizottság)

 

 

Szervezetek, amelyeknek tagja a SZEF valamely tagszakszervezete:

 

  • CESI (Független Szakszervezetek Európai Szövetsége) Tagja: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetség (KSZSZ) közvetett módon, az EUROFEDOP tagságán keresztül, tagja a CESI-nek.

 

  • EUROFEDOP (Közszolgálatban Dolgozók Európai Szövetsége) Tagja: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségében (KSZSZ)

 

  • EPSU (Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetség) / PSI (Nemzetközi Közszolgálati Szövetség) Tagja: Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ); Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ); Autonóm Területi Szakszervezet (ATESZ)

 

  • ETUCE / Oktatási Internacionálé (Európai Oktatási Szakszervezetek Tanácsa) Tagja: Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)

 

  • EI – Education International  – Oktatásügyi Internacionálé Nemzetközi Oktatásügyi Szervezet Tagja: Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)

 

 

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a