Keresés
Close this search box.

A SZEF nemzetközi kapcsolatai

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma és tagszakszervezetei kiterjedt nemzetközi kapcsolatrendszerrel rendelkeznek, számos nemzetközi szakszervezeti szövetség munkájában vesznek részt, javaslataikkal segítik az Európai Unión belüli, illetve a nemzetközi döntés-előkészítést, döntéshozatalt.

Rendszeresen bekapcsolódnak a nemzetközi vagy Európa-szintű demonstrációk szervezésébe, hogy az európai munkavállalók (így köztük a magyarok is) közös céljaikat együtt, egységesen fellépve könnyebben érhessék el.

Ezen kívül a SZEF részese számos olyan fórumnak is, amelyek aktívan befolyásolják a közösségi törvényhozást, amely – hazánk uniós tagsága miatt – végső soron kihat a magyar törvénykezésre, a magyar munkavállalók helyzetére, a szakszervezetek alkupozíciójára is. Mivel az Európai Unió egyre fontosabb szerepet játszik olyan területeken, amelyek nagyon fontosak a
munkavállalók számára, a szakszervezetek már nem korlátozhatják érdekvédelmi munkájukat az országhatárokon belülre.

 

Szervezetek, amelyeknek tagja a SZEF:

  • ETUC (Európai Szakszervezeti Szövetség)
  • FERPA (Nyugdíjas és Idős Emberek Európai Szövetsége) Tagja: SZEF Nyugdíjas Választmány

 

Szervezetek, amelyek munkájában részt vesz a SZEF, mint munkavállalói szakszervezeti konföderáció:

  • ETUI (Európai Szakszervezeti Intézet)
  • ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet)
  • EGSZB/ECOSOC (Európai Gazdasági és Szociális Bizottság)

 

Szervezetek, amelyeknek tagja a SZEF valamely tagszakszervezete:

  • CESI (Független Szakszervezetek Európai Szövetsége) Tagja: Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálatban Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ)
  • EUROFEDOP (Közszolgálatban Dolgozók Európai Szövetsége) Tagja: Közszolgálati Szakszervezetek Szövetségében (KSZSZ)
  • EPSU (Közszolgálati Szakszervezetek Európai Szövetség) Tagja: Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ); Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete (BDDSZ).
  • ETUCE / Oktatási Internacionálé (Európai Oktatási Szakszervezetek Tanácsa) Tagja: Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)
  • EI – Education International  – Oktatásügyi Internacionálé Nemzetközi Oktatásügyi Szervezet Tagja: Pedagógusok Szakszervezete (PSZ)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet