Keresés
Close this search box.

SZEFIT – Kik vagyunk?

A szakszervezet az a szervezet, amelynek olyan fontos dolgokat köszönhetnek a munkavállalók, mint a:

  •     tisztes bérek
  •     fizetett túlórák
  •     bérpótlékok
  •     munkahelyi egészség és biztonság
  •     munkavállalók közötti megkülönböztetés tilalma
  •     egyenlő munkáért egyenlő bér
  •     fizetett éves szabadság
  •     szülési szabadság
  •     betegszabadság     … és még hosszan sorolhatnánk.

A szakszervezetek azért küzdenek a 18. századi kialakulásuktól napjainkig, hogy a munkavállalók jobb munkakörülmények között, tisztes bérért tisztes munkát végezhessenek szerve a világon.

Manapság már természetesnek tűnhetnek azok a dolgok, amiket az évek során elértünk, de nem szabad elfelejtenünk, hogy a munkavállalók összefogása nélkül, a szakszervezet intézménye nélkül ezek a dolgok nem jöhettek volna létre.

Segítsd Te is a további munkánkat! Csatlakozz hozzánk!

Fő feladataink, céljaink

1. Erősítjük, növeljük, tudatosítjuk a fiatalok körében a munkavállalói és társadalmi szolidaritást, a munkavállalói jogokat és lehetőségeket (bértárgyalások, munka-körülmények javítása, munkahelyi egészség és biztonság), ezzel is növelve szervezetünk tagságát. Segítjük az ifjúság részére a munka világába való beilleszkedését, védjük sajátos, speciális érdekeiket.

2. Képzéseket, szakmai fórumokat, szabadidős programokat szervezünk a fiatal szakszervezeti tagoknak. Rendszeressé tett képzéseinken keresztül hozzájárulunk a szakszervezeti tisztségviselők utánpótlásának biztosításához.

3. Nemzetközi kapcsolataink révén az Európai Szakszervezeti Szövetség Ifjúsági Bizottságában is megjelenítjük a magyar fiatal munkavállalók érdekeit.

4. Együttműködünk más ifjúsági szervezetekkel és alapító tagjai vagyunk a Nemzeti Ifjúsági Tanácsnak, hogy részt vehessünk minden országos jelentőségű, a fiatalokat érintő döntés előkészítésében.

Pártoktól függetlenül működünk, de minden jó kezdeményezéshez csatlakozunk!

Kik lehetnek a tagjaink?

A SZEFIT tagjai lehetnek a SZEF tagszervezeteibe tartózó 41 év alatti fiatal szakszervezeti tagok, akik elfogadják a SZEFIT céljait, programját és működési szabályait.

Ha még nem vagy szakszervezeti tag, a SZEF honlapján tájékozódhatsz a lehetőségeidről, lépj kapcsolatba a munkahelyeden működő szakszervezet képviselőjével vagy keress minket a megadott elérhetőségeken!

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik

Beszámoló a SZEF majálisról

2024-ben a MASZSZ-szal közösen szerveztük meg a szakszervezeti Dolgozók Ünnepét. Két központi sátorban zajlottak a szakmai és szórakoztató programok.A SZEF sátorban Karácsony Szilárd és Gosztonyi Gábor, a SZEF alelnöke beszélgetett

Beszámoló az ETUC Gazdasági Bizottságának üléséről

ETUC Gazdasági Bizottsága áprilisi ülése Az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC) Gazdasági Bizottsága 2024. április 24-én Brüsszelben  tartotta ez év első félévi találkozóját. A megbeszélés témája a makrogazdasági folyamatok elsősorban európai