Keresés
Close this search box.

Csökkenő munkavállalói jogok

A SZEF által biztosított interjúk is segítették az alábbi két fontos tanulmány elkészültét.

A kollektív szerződéses lefedettség csökkenése Magyarországon (2012-2023)

Az adatok szerint a kollektív szerződéses szabályozásnak kicsi és egyre csökkenő tere van a magyar munkaerőpiacon, így a munkavállalók egyre kevésbé szólhatnak bele munkafeltételeik alakulásába. A tanulmányban bemutatott szakmai reform része a szakszervezeti jogokra, a kollektív szerződéskötési képességre és a kollektív szerződés lehetséges tartalmára vonatkozó szabályok felülvizsgálata.

A Munkaügyi perek számának csökkenése Magyarországon
2010 és 2021 között Magyarországon a munkaügyi perek 80%-ot meghaladó mértékben csökkentek. A tanulmányban feltárjuk a szóba jöhető jogi okokat és javaslatot teszünk a felesleges jogi akadályok lebontására.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.