Keresés
Close this search box.

2017.10.24-ei Ügyvivő Testületi ülés határozatai

38/2017. (X. 14.) SZEF ÜT határozat

A SZEF Ügyvivő Testülete egyetértett a Cseresnyés Péternek, a Nemzetgazdasági Minisztérium munkaerőpiacért és képzésért felelős államtitkárának a minimálbér és garantált bérminimum tárgyában írott levél elküldésével.

39/2017. (X. 24.) SZEF ÜT határozat

Az Ügyvivő Testület megköszöni a tájékoztatást és a szolgalmi út kérdésébe felhatalmazza az AÉSZ Kft. –t, hogy kérjen értékbecslést.

40/2017. (X. 24.) SZEF ÜT határozat

Az SZEF Ügyvivő Testülete elfogadta a Magyar Nemzeti Üdülési Alapítvány Felügyelő Bizottság tagja megbízásának meghosszabbítását 2017 novemberétől Fehér József személyében.

41/2017. (X. 24.) SZEF ÜT határozat

Az SZEF Ügyvivő Testülete egyhangúan megszavazta az Egészségügyi és Szociális Területek Munkavállalóinak Szakszervezete (ESZSZ) és a Közegészségügyi Szakszervezet SZEF tagsági viszonyának felmondási procedúrájának megkezdését, erről tértivevényes levélben való értesítését, és a decemberi SZEF Ügyvivő Testületi ülésre való meghívását.

42/2017. (X. 24.) SZEF ÜT határozat

Az SZEF Ügyvivő Testülete döntött arról, hogy a SZEF nyilatkozatot adjon ki arról, hogy a VKF által tavaly elfogadott bérmegállapodás hatására a közszférában kialakult helyzetet elfogadhatatlannak tartja, és követeli a minimálbér és bérminimum emelését és a diplomás bérminimum bevezetését.

43/2017. (X. 24.) SZEF ÜT határozat

Az SZEF Ügyvivő Testülete egyetértett az OKÉT MVO összehívásával, melyen a minimálbér és bérminimum emelése, valamint a diplomás bérminimum bevezetése témájában is tárgyalást javasol.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik

Beszámoló a SZEF majálisról

2024-ben a MASZSZ-szal közösen szerveztük meg a szakszervezeti Dolgozók Ünnepét. Két központi sátorban zajlottak a szakmai és szórakoztató programok.A SZEF sátorban Karácsony Szilárd és Gosztonyi Gábor, a SZEF alelnöke beszélgetett

Beszámoló az ETUC Gazdasági Bizottságának üléséről

ETUC Gazdasági Bizottsága áprilisi ülése Az Európai Szakszervezeti Konföderáció (ETUC) Gazdasági Bizottsága 2024. április 24-én Brüsszelben  tartotta ez év első félévi találkozóját. A megbeszélés témája a makrogazdasági folyamatok elsősorban európai