2016.10.04-ei Ügyvivő Testületi ülés határozatai

50./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése alapján a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetét /SZÁD/ felveszi a SZEF-be tagszakszervezetként.

51./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése, hogy dr. Bárdos Judit ügyrendi javaslata alapján két fontos kérdésben legyen szavazás: 1. Melyik változatot támogatja az ÜT, amit ki küld a tagszakszervezeteknek vitára., 2. Kissebségi jogok kérdése, védelme.

52./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület elfogadta, hogy az előterjesztett két kidolgozott tervezet közül csak egy változatot küldjön tovább tagszakszervezeti vitára.

53./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntött arról, hogy az előterjesztett két kidolgozott tervezet közül 2.0-es változatot küldi ki a tagszakszervezeteknek vitára, amely szerint kétszintű döntéshozatalt hoz létre a SZEF-ben, tehát amiben az Ügyvivő Testület az Ügyvezető.

54./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület támogatja, hogy kisebbség védelmi paragrafus épüljön be az alapszabályba, tehát bizonyos meghatározott kérdésekben kétszintű szavazásra kerüljön sor a Kongresszuson.

55./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése szerint egy évre megválasztja könyvvizsgálónak a Béta-Audit Kft-t aki 270.000,- Ft + ÁFA-s ajánlatott tett.

56./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület javasolja, hogy a SZEF keressen jogászt, aki az MNÜA szétválási folyamatában végigkíséri a SZEF-et jogilag és állásfoglalást tesz.

57./2016. ÜT Határozat (X.04.)

Az Ügyvivő Testület javasolja, hogy a Fehér József úr által előterjesztett menetrend szerint kezdje meg a tárgyalásokat a MASZSZ 50 milliós alapítói vagyon visszaszerzésére: – Október 15-ig készüljön el a kereset, amely a tárgyalások eredménytelensége esetén benyújtásra kerül. Ezzel egy időben a SZEF elnöke írjon levelet a MASZSZ elnökének, amelyben javaslatot tesz tárgyalásra. A tárgyalások október 20-ig kezdődjenek el, ennek érdekében alakuljon egy 5 tagú delegált csoport, akik egy hónapon belül jussanak eredményre, de legkésőbb november 25-ig, így a Kongresszuson tudnak tájékoztatást adni. A tárgyalás tárgya az 50 millió forint közös célokra használja fel a SZEF és a MASZSZ.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk