2016.10.04-ei Ügyvivő Testületi ülés határozatai

50./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése alapján a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezetét /SZÁD/ felveszi a SZEF-be tagszakszervezetként.

51./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése, hogy dr. Bárdos Judit ügyrendi javaslata alapján két fontos kérdésben legyen szavazás: 1. Melyik változatot támogatja az ÜT, amit ki küld a tagszakszervezeteknek vitára., 2. Kissebségi jogok kérdése, védelme.

52./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület elfogadta, hogy az előterjesztett két kidolgozott tervezet közül csak egy változatot küldjön tovább tagszakszervezeti vitára.

53./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntött arról, hogy az előterjesztett két kidolgozott tervezet közül 2.0-es változatot küldi ki a tagszakszervezeteknek vitára, amely szerint kétszintű döntéshozatalt hoz létre a SZEF-ben, tehát amiben az Ügyvivő Testület az Ügyvezető.

54./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület támogatja, hogy kisebbség védelmi paragrafus épüljön be az alapszabályba, tehát bizonyos meghatározott kérdésekben kétszintű szavazásra kerüljön sor a Kongresszuson.

55./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület döntése szerint egy évre megválasztja könyvvizsgálónak a Béta-Audit Kft-t aki 270.000,- Ft + ÁFA-s ajánlatott tett.

56./2016. ÜT Határozat (X. 04.)

Az Ügyvivő Testület javasolja, hogy a SZEF keressen jogászt, aki az MNÜA szétválási folyamatában végigkíséri a SZEF-et jogilag és állásfoglalást tesz.

57./2016. ÜT Határozat (X.04.)

Az Ügyvivő Testület javasolja, hogy a Fehér József úr által előterjesztett menetrend szerint kezdje meg a tárgyalásokat a MASZSZ 50 milliós alapítói vagyon visszaszerzésére: – Október 15-ig készüljön el a kereset, amely a tárgyalások eredménytelensége esetén benyújtásra kerül. Ezzel egy időben a SZEF elnöke írjon levelet a MASZSZ elnökének, amelyben javaslatot tesz tárgyalásra. A tárgyalások október 20-ig kezdődjenek el, ennek érdekében alakuljon egy 5 tagú delegált csoport, akik egy hónapon belül jussanak eredményre, de legkésőbb november 25-ig, így a Kongresszuson tudnak tájékoztatást adni. A tárgyalás tárgya az 50 millió forint közös célokra használja fel a SZEF és a MASZSZ.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és