Keresés
Close this search box.

Rendszernyugdíj vagy nyugdíjrendszer

Rendszernyugdíj vagy nyugdíjrendszer

 

 

Immár az 5. SZEF Akadémiai előadás sorozat zajlott le, ezúttal a nyugdíjról április 23-án, szombaton. A Kossuth Klubban a megjelentek egy része nyugdíjas korú volt, akik így belülről is érzik a téma fontosságát. A fiatalabbak pedig még rövidebb-hosszabb ideig készülhetnek erre a sokak által irigyel állapotra.

A rendezvényt Boros Péterné a SZEF Akadémia vezetője nyitotta meg. Szikra Dorottya, MTA Szociológiai Intézetének tudományos főmunkatársa, az ELTE oktatója a hazai nyugdíjrendszer keletkezése és fejlődésről szólt. Simonovits András, a közgazdaságtudományok doktora a magyar nyugdíjzsákutcáról beszélt. Kun János, közgazdász Phd., a MEH munkatársa a magán-nyugdíjpénztárak megszűnését indokolta meg. Dr. Farkas András nyugdíjguru a nyugdíjba készülés – főképpen anyagi – fontosságáról beszélt. Orsós Éva a NYOSZ elnöke az aktív időskorról, dr. Mayer Lajos a SZEF Nyugdíjas Tanácsának elnöke az európai országok nyugdíjairól szólt. Végül Kovacsics Rita geronto-anragógus és Horváth János közgazdász bemutatta a Szenior Akadémiát.

 

 Részletek, videók, prezentációk már megtalálható itt:

http://www.atv.hu/videok/video-20160423-esti-hirado-2016-04-23

http://szefakademia.hu/koszonto/2016-aprilis-9-rendszernyugdij-vagy-nyugdijrendszer

 

dr. Mayer Lajos

 

( A honlapunk „Galériájában” látható kapcsolódó fotókat dr. Marosi János készítette)

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás