Keresés
Close this search box.

Törjük át az üvegfalakat!

A Nemzetközi Nőnap alkalmából az ETUC arra hívja fel tagjait, hogy törjük át a nőket és a férfiakat elválasztó üvegfalakat a munkaerő-piacon.

A Nemzetközi Nőnap alkalmából az ETUC arra hívja fel tagjait, hogy törjük át a nőket és a férfiakat elválasztó üvegfalakat a munkaerőpiacon. Az ETUC egy egyenlőségre épülő, a nemek közötti különbségeket eltörlő munkaerőpiacért szólal fel.

Nem csak üvegplafon létezik ugyanis, ami meggátolja, hogy a nők magasabb döntéshozói pozíciókba kerülhessenek, hanem üvegfalak is, amelyet elszegregálják a nemeket a különböző foglalkozási körökben.

A statisztikai adatok azt mutatják, hogy a munkaerőpiac erősen szegregál, s bizonyos foglalkozási körökbe kényszeríti a nőket, míg máshonnan kiszorítja őket. Így például míg csupán 4% a női munkavállalók aránya a sofőrök, építőmunkások, ill. technikusok között, addig az oktatásban és az egészségügyben 80%-os a a női foglalkoztatottak aránya.

Az ETUC ennek a szegregációnak a megszüntetéséért küzd és éppen jó gyakorlatokat gyűjt Európa-szerte, hogy hogyan lehet a kollektív tárgyalásokba is bevonni ilyen elemeket.

Kapcsolódó teljes hír angol nyelven: https://www.etuc.org/press/breaking-glass-walls-march-8-international-womens-day#.Vt1-6vnhDIU

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.