Szakszervezeti integráció

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) 2014. november 21-én kongresszust tart.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség (MaSZSZ) 2014. november 21-én kongresszust tart.   

A három konföderáció (Autonóm Szakszervezetek Szövetsége, Magyar Szakszervezetek Országos Szövetsége, Szakszervezetek Együttműködési Fóruma) megtartja a jövő hétvégére meghirdetett kongresszusát. Ügyrendjében módosítást javasolnak, miután a szövetség elnöksége megállapította, hogy az, az eredeti ügyrenddel, nem tartható meg. A konföderációk külön-külön, és korábban megtartott kongresszusai leszögezték, az integrációra szükség van, a MaSZSZ mostani kongresszuson meg kell határozni, hogy milyen feltételekkel zárható le a beolvadás folyamata, és milyen feladatokat kell ehhez elvégezni.

A kongresszus aktuális ügyekkel is foglalkozni fog, mert a munkavállalókat sújtó helyzet ezt szükségessé teszi. A szakszervezetek már hónapokkal ezelőtt kezdeményezték, hogy tárgyaljanak a jövő évi bérekről, de a kormánytól erre választ nem kaptak, miközben tavaly ilyenkor már közel álltak a megállapodáshoz. Ugyanakkor a jövő évtől tervezett adóváltozások, az új termékdíjak is elsősorban a munkavállalókat sújtanák. A közszférában nagyarányú leépítést helyeztek kilátásba, nem látszódik a megoldás a szociális szférában, a közoktatásban, s az is tisztázatlan, mi lesz a veszélyes munkakörökben foglalkoztatottak korkedvezményes nyugdíjával. Ebben a helyzetben elengedhetetlen, hogy ne ezek az ügyek kerüljenek a cselekvés központjába. 

Forrás: szakszervezet.net

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.