Akár sztrájkolnának is a szociális ágazat dolgozói

Megkezdődött a Szociális Ágazati Sztrájkbizottsági egyeztetés a Kormánnyal

 

A Kormány képviseletében Fülöp Attila helyettes államtitkár 2013. december 4-én 12:00 h-ra tárgyalásra hívta a Szociális Ágazati  Sztrájkbizottságot abból a célból, hogy megkezdődjön az egyeztetés a Sztrájkbizottság követeléseiről:

 1. Az egészségügyi dolgozói illetmény-, illetve bértábla kiterjesztése a szociális ágazatban foglalkoztatottakra (mind a  szakdolgozókra, mind a kisegítő dolgozókra), jogállástól függetlenül, 2014. január 1-jétől.

 2. A szociális ágazatot érintően rendszeres érdekegyeztető tárgyalások megkezdése és folytatása a kormányzat és az ágazatban  érintett érdekképviseleti szervezetek közt.

 3. A Kjt. 59. § (1) bek. b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, a szociális ágazat egészére kiterjedően jogszabály írja elő, hogy a  munkaközi szünet a munkaidő része.

A tárgyalás során a felek megállapodtak, hogy:

  1. A bérkövetelésekre vonatkozóan 6 fős (oldalanként3-3 fő) szakértői bizottságot hoznak létre, mely elvégzi a szükséges számításokat.
  2. A szakszervezeti oldal vállalja, hogy a Szociális Ágazati Érdekegyeztetés ügyrendjének tervezetét elkészíti a következő ülésre.

A következő ülés időpontja: 2013. december 11. 12 h.

Az egyeztetés után készült kormányzati össszefoglaló elérhető itt.

Híradó a témában itt.

Forrás: www.bddsz.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és