Akár sztrájkolnának is a szociális ágazat dolgozói

Megkezdődött a Szociális Ágazati Sztrájkbizottsági egyeztetés a Kormánnyal

 

A Kormány képviseletében Fülöp Attila helyettes államtitkár 2013. december 4-én 12:00 h-ra tárgyalásra hívta a Szociális Ágazati  Sztrájkbizottságot abból a célból, hogy megkezdődjön az egyeztetés a Sztrájkbizottság követeléseiről:

 1. Az egészségügyi dolgozói illetmény-, illetve bértábla kiterjesztése a szociális ágazatban foglalkoztatottakra (mind a  szakdolgozókra, mind a kisegítő dolgozókra), jogállástól függetlenül, 2014. január 1-jétől.

 2. A szociális ágazatot érintően rendszeres érdekegyeztető tárgyalások megkezdése és folytatása a kormányzat és az ágazatban  érintett érdekképviseleti szervezetek közt.

 3. A Kjt. 59. § (1) bek. b) pontjában foglalt felhatalmazás alapján, a szociális ágazat egészére kiterjedően jogszabály írja elő, hogy a  munkaközi szünet a munkaidő része.

A tárgyalás során a felek megállapodtak, hogy:

  1. A bérkövetelésekre vonatkozóan 6 fős (oldalanként3-3 fő) szakértői bizottságot hoznak létre, mely elvégzi a szükséges számításokat.
  2. A szakszervezeti oldal vállalja, hogy a Szociális Ágazati Érdekegyeztetés ügyrendjének tervezetét elkészíti a következő ülésre.

A következő ülés időpontja: 2013. december 11. 12 h.

Az egyeztetés után készült kormányzati össszefoglaló elérhető itt.

Híradó a témában itt.

Forrás: www.bddsz.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a