Az EGSZB elítéli a diszkriminációt

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Munkavállaló Csoportja elítéli a magyar közszféra és versenyszféra munkavállalóival szembeni diszkriminációt

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Munkavállalók Csoportjának nyilatkozata

a magyarországi állami és magánszektorbeli
munkavállalókkal szembeni egyenlő bánásmódról

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Munkavállalók Csoportja fontosnak tartja, hogy a szolidaritásáról biztosítsa a magyarországi állami szektor munkavállalóit és ezek szakszervezeteit az azon kormányintézkedésekkel szembeni harcukban, amelyek hátrányos megkülönböztetéseket vezetnek be az állami és a magánszektor munkavállalói között a nyugdíjak tekintetében.

A munkaerőpiac vagy a szociális védelmi rendszer bármely reformjának be kell vonnia a munkavállalók képviselőit, és a szakszervezetek lehető legszélesebb körű konszenzusán kell alapulnia.

Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság Munkavállalók Csoportja ellenzi az megkülönböztetés minden formáját, és aggódik a tagállamok jogrendjét és munkajogát érintő minden olyan túlkapás láttán, amely árthat a demokráciának és veszélyeztetheti az adott tagállam – ebben az esetben Magyarország – európai uniós tagságát.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a