Aggódunk a jövőnkért

Aggodalommal figyeljük a hazai oktatási rendszer változtatását. A jövőnkért aggódunk.

Aggodalommal figyeljük a hazai oktatási rendszer változtatását. A jövőnkért aggódunk.

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma úgy látja, ma már a kormány az oktatás valamennyi szereplőjével harcban áll. A közoktatás új rendszere bizonytalan helyzetbe hozta a bölcsődéket, kötelezettséget ró az óvodákra, és összekuszálja az általános és középiskolai intézményeket. A pedagógusok december közepén még nem tudják, hogy januári munkájukat milyen szabályok alapján, kiknek az irányításával végzik majd.

Az oktatás legmagasabb szintjén pedig a tandíjmentes keretszámok hirtelen elhatározott drasztikus csökkentése mutatja: rövidlátó szempontok alapján a jövőnket veszélyeztetik az ilyen döntések. A felsőoktatás ilyen visszafejlesztése egész korosztályok társadalmi mobilitását akadályozza, növeli a hazánkból elvándorló diákok és képzett felnőttek számát, és hosszú távon biztosan a felsőoktatás rendszerének szétzilálódását, az oktatás színvonalának csökkenését eredményezi.

A SZEF támogatja a Magyar Rektori Konferencia és a Hallgatói Önkormányzat tiltakozó akcióit, szolidáris a pedagógusokkal és az egyetemi hallgatókkal.

Szakszervezetek Együttműködési Fóruma

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós