Keresés
Close this search box.

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő lakhatási válságra.
A közért dolgozók, abban színvonalas munkát és ellátást biztosítók lakhatási helyzete évről évre romlik.
A lakhatási kiadások jelentik a legnagyobb tételt a munkavállalói kiadásokban, ami halmozottan igaz a közszolgáltatásokban dolgozókra.
Az általunk képviselt kollégákra alapvetőszükség van, munkájuk nélkül egyetlen állam sem tud működni.
Magyarországon a megfizethető lakhatás szinte elérhetetlen, nem csak a közszolgáltatásban dolgozók számára. A neoliberális gazdaságpolitika miatt is felpörgött ingatlanbefektetési láz még nehezebbé tették mind a lakásbérlést, mind saját ingatlanhoz való hozzájutást rengeteg dolgozó ember és családja számára.
Mindezt tetézi, hogy ma nincs politikai akarat, hogy központilag (államilag) kezeljék a lakhatási kérdést.
Nekünk mint dolgozói érdekképviselet kötelességünk küzdeni a közjó érdekében egy jobb jövőért a lakhatási területen is!
Ezért a SZEF tagszervezeteinek aktivistái ott lesznek október 15-én a Lakásmenetben!

Az esemény linkje elérhető ITT

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet