Szakszervezetek, mint a modernizáció motorjai

Szakszervezetek, mint a modernizáció motorjai címmel tartott nyilvános fórumbeszélgetés a  Szakszervezeti Ifjúsági Akció közössége 2019.november 27-én, ahol a SZEF is képviseltette magát.

A pódiumbeszélgetés előadói Ceglédi Zoltán, Kovács András, Lakner Zoltán és Vigh Péter voltak. 

A felkért szakértők a klímaváltozás, zöld gazdaság témáját nem csak szakmailag, hanem társadalmi aspektusba beágyazva vitatták meg egy kötetlen beszélgetés keretében.

Továbbá szó esett a digitalizációról és az ezzel járó mega trendekről, hogy mindezek hogyan befolyásolják a munkavállalók mindennapjait és ezáltal a szakszervezetek szerepét is.

Az előadók megállapították a szakszervezetek elöregedő tagságának csökkentése érdekében fontos az, hogy minél több fiatalt tudjanak bevonzani. Akár már a szakképzés során is kapcsolatba kellene kerülni a fiatalokkal, hogy adott esetben ne a munkahelyükön találkozzanak először a szakszervezeti mozgalommal. Mindezt akár külföldi példák bemutatásával, hisz a fiatalok keresik a kapcsolódási pontokat, a szakszervezetek pedig biztosítani tudják számukra a vágyott informális közeget a közös ügyük kapcsán.

Ezeken túl szó esett még a klímaváltozás kérdéséről, mely mindenki ügye és csak globálisan kezelhető. A Slido.com alkalmazás segítségével bárki becsatlakozhatott a beszélgetésbe és tehetett fel kérdéseket a témával kapcsolatban, melyek szintén megvitatásra kerültek.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós