Keresés
Close this search box.

Szakszervezetek, mint a modernizáció motorjai

Szakszervezetek, mint a modernizáció motorjai címmel tartott nyilvános fórumbeszélgetés a  Szakszervezeti Ifjúsági Akció közössége 2019.november 27-én, ahol a SZEF is képviseltette magát.

A pódiumbeszélgetés előadói Ceglédi Zoltán, Kovács András, Lakner Zoltán és Vigh Péter voltak. 

A felkért szakértők a klímaváltozás, zöld gazdaság témáját nem csak szakmailag, hanem társadalmi aspektusba beágyazva vitatták meg egy kötetlen beszélgetés keretében.

Továbbá szó esett a digitalizációról és az ezzel járó mega trendekről, hogy mindezek hogyan befolyásolják a munkavállalók mindennapjait és ezáltal a szakszervezetek szerepét is.

Az előadók megállapították a szakszervezetek elöregedő tagságának csökkentése érdekében fontos az, hogy minél több fiatalt tudjanak bevonzani. Akár már a szakképzés során is kapcsolatba kellene kerülni a fiatalokkal, hogy adott esetben ne a munkahelyükön találkozzanak először a szakszervezeti mozgalommal. Mindezt akár külföldi példák bemutatásával, hisz a fiatalok keresik a kapcsolódási pontokat, a szakszervezetek pedig biztosítani tudják számukra a vágyott informális közeget a közös ügyük kapcsán.

Ezeken túl szó esett még a klímaváltozás kérdéséről, mely mindenki ügye és csak globálisan kezelhető. A Slido.com alkalmazás segítségével bárki becsatlakozhatott a beszélgetésbe és tehetett fel kérdéseket a témával kapcsolatban, melyek szintén megvitatásra kerültek.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet