Pedagógusok Szakszervezetének tüntetése

November 30-ra tüntetést szervezett a Pedagógus Szakszervezet, a szervezés ideje alatt többen támogatásukról biztosították a szakszervezetet. A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége, Országos Közszolgálati Sztrájkbizottság, Értelmiségi Szakszervezeti Szövetség is közleményben tette egyértelművé támogatását.

Mint ahogy a tűntetésen résztvevő több tízezer ember, akik MTA székháza előtti térről vonultak át a Parlament elé. Ott adta át a PSZ petícióját az EMMI és az ITM államtitkárának, amelyekben többek között 2020. január 1-jétől egyszeri 30 százalékos béremelést, a heti óraszám fokozatos 22 órára való csökkentését, a rugalmas iskolakezdés lehetőségének visszaállítását, illetve a szakképzési törvény bevezetésének egy évvel való elhalasztását és újratárgyalását követelték.

A felszólalók többsége a cél érdekében történő összefogást hangsúlyozta, köztük Csóti Csaba a SZEF elnöke is.

Kedves szülők, nagyszülők, diákok, tisztelt tüntetők! Ne higgyék, hogy csak a pedagógusok béréért jöttünk! Van itt épp elég baj ezen kívül is! – kezdte beszédét Szabó Zsuzsa PSZ elnök/SZEF alelnök, aki arra kérte az oktatási intézményeket, helyezzenek el jól látható helyen fekete esernyőt, és addig ne csukják össze, amíg a követelések nem teljesülnek.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?