Keresés
Close this search box.

Meghallgatások az Európai Parlamentben

Az  Európai Gazdasági Szociális Bizottság előadójaként meghívtak az Európai Parlament nőbizottsági, majd a munkaerő-piaci bizottságoknak az ülésére is azért, hogy mutassam be az EGSZB “A munka-magánélet egyensúlya a dolgozó szülők és gondviselők számára” című európai uniós irányelvről készült véleményét. A Bizottság anyagának európai parlamenti tárgyalása csak most kezdődött el, előbb a szakbizottságok tárgyalják meg a javaslatokat, majd utána kerül a Parlament Plenáris ülése elé.

Az irányelvtervezet mindkét szakbizottságban kedvező fogadtatásban részesült, és abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy az anyagomat mindkét helyen egyértelműen kedvezően fogadták. Bár a Tanácsban a tagországok részéről nagy vitákra és ellenállásra lehet számítani, a Parlament biztosan támogatni fogja a Bizottság javaslatát.

Az európai civil szervezetek is támogatják az irányelv tervezetet, köztük a COFACE, az Európai Családok nevű szervezet is, akik a fotókampányba kezdtek március 8. alkalmából, és a meghallgatások után  két pingvinnel fényképeztek bennünket, mivel a pingvinpárok példásan, közösen nevelik a fiókáikat.

A nemzetközi nőnap alkalmából az Európai Szakszervezeti Szövetség is a munka-magánélet irányelv elfogadását tette idei kampányának középpontjába.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a