Meghallgatások az Európai Parlamentben

Az  Európai Gazdasági Szociális Bizottság előadójaként meghívtak az Európai Parlament nőbizottsági, majd a munkaerő-piaci bizottságoknak az ülésére is azért, hogy mutassam be az EGSZB “A munka-magánélet egyensúlya a dolgozó szülők és gondviselők számára” című európai uniós irányelvről készült véleményét. A Bizottság anyagának európai parlamenti tárgyalása csak most kezdődött el, előbb a szakbizottságok tárgyalják meg a javaslatokat, majd utána kerül a Parlament Plenáris ülése elé.

Az irányelvtervezet mindkét szakbizottságban kedvező fogadtatásban részesült, és abban a megtiszteltetésben volt részem, hogy az anyagomat mindkét helyen egyértelműen kedvezően fogadták. Bár a Tanácsban a tagországok részéről nagy vitákra és ellenállásra lehet számítani, a Parlament biztosan támogatni fogja a Bizottság javaslatát.

Az európai civil szervezetek is támogatják az irányelv tervezetet, köztük a COFACE, az Európai Családok nevű szervezet is, akik a fotókampányba kezdtek március 8. alkalmából, és a meghallgatások után  két pingvinnel fényképeztek bennünket, mivel a pingvinpárok példásan, közösen nevelik a fiókáikat.

A nemzetközi nőnap alkalmából az Európai Szakszervezeti Szövetség is a munka-magánélet irányelv elfogadását tette idei kampányának középpontjába.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az