Tanácskozott a PSZ Országos Nyugdíjas Tagozat

Az ONYT tagjai felkészítő tanácskozáson vettünk részt 2017 augusztus 28-30-án Hévízen. E találkozó feladata az volt, hogy a megyei tagozatok vezetői megfelelő tájékoztatást kapjanak a nyugdíjasokat érintő változásokról, tervekről, és továbbadják az információikat tagjaiknak.

Az első nap délutánján Gosztonyi Gábor alelnök tolmácsolásában megismerhettük az aktív szakszervezeti élet eseményeit és gondjait. Dr. Mayer Lajos a SZEF Nyugdíjas Tagozatának elnöke beszélt a közszféra nyugdíjasainak problémáiról, a megoldás kereséséről és a FERPA támogatásáról.

A második nap Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke beszámolt eddigi tevékenységükről, és arról, hogy az általuk felvetett problémákra hogyan reagáltak a döntéshozók. Szó volt a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek szervezéséről, alapítási lehetőségekről és működésükről.

Földényi György a NYOK új elnöke az érdekegyeztető munkájukról, terveikiről, a nyugdíjas érdekképviseletek összefogásáról beszélt. Ezt egészítette ki Horcsikné Brummer Mária IB tag a NYOSZ-ban folyó tevékenységről és programjairól. Kabai Tibor a Nyugdíjasok Pártja 50+ megalakításáról, céljaikról tartott előadást.Török Zsolt az Országgyűlés Szociális Bizottságának szakértője a nyugdíjasokat érintő várható jogszabályi változásokról tájékoztatott bennünket. Kíváncsian hallgattuk a nagyatádi Hotel Solar képviselőjének bemutatóját. Számítástechnikai ismereteinket bővítette Osváth Péter tanácsadó.

A program résztvevői este beszámoltak a náluk folyó klub-életről segítve egymás munkáját, ötleteket cseréltünk. Megismerhettük a Veszprém megyei szakszervezet tevékenységét és gondjait dr. Perlaki Mária tolmácsolásában.E gazdag program pihentetője volt egy városnéző kirándulás, és egy egregyi gyalogtúra.

A harmadik nap délelőtt tanácskozásunkat a PSZ Zala megyei elnöke, Békési Tamás tisztelte meg, aki a megyei nyugdíjas tagozat megalakításának folyamatát ismertette. Elfogadtuk az éves munkaprogramot és más dokumentumainkat.

Rendkívül hasznos volt a tanácskozás, sok új információt vihetünk haza nyugdíjasainknak.

Köszönjük a PSZ országos vezetőségének, a megyei elnököknek a támogatást, külön dr. Perlaki Máriának, aki készséggel biztosított helyet számunkra.

Szép Ferencné
IB tag

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós