Keresés
Close this search box.

Tanácskozott a PSZ Országos Nyugdíjas Tagozat

Az ONYT tagjai felkészítő tanácskozáson vettünk részt 2017 augusztus 28-30-án Hévízen. E találkozó feladata az volt, hogy a megyei tagozatok vezetői megfelelő tájékoztatást kapjanak a nyugdíjasokat érintő változásokról, tervekről, és továbbadják az információikat tagjaiknak.

Az első nap délutánján Gosztonyi Gábor alelnök tolmácsolásában megismerhettük az aktív szakszervezeti élet eseményeit és gondjait. Dr. Mayer Lajos a SZEF Nyugdíjas Tagozatának elnöke beszélt a közszféra nyugdíjasainak problémáiról, a megoldás kereséséről és a FERPA támogatásáról.

A második nap Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke beszámolt eddigi tevékenységükről, és arról, hogy az általuk felvetett problémákra hogyan reagáltak a döntéshozók. Szó volt a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek szervezéséről, alapítási lehetőségekről és működésükről.

Földényi György a NYOK új elnöke az érdekegyeztető munkájukról, terveikiről, a nyugdíjas érdekképviseletek összefogásáról beszélt. Ezt egészítette ki Horcsikné Brummer Mária IB tag a NYOSZ-ban folyó tevékenységről és programjairól. Kabai Tibor a Nyugdíjasok Pártja 50+ megalakításáról, céljaikról tartott előadást.Török Zsolt az Országgyűlés Szociális Bizottságának szakértője a nyugdíjasokat érintő várható jogszabályi változásokról tájékoztatott bennünket. Kíváncsian hallgattuk a nagyatádi Hotel Solar képviselőjének bemutatóját. Számítástechnikai ismereteinket bővítette Osváth Péter tanácsadó.

A program résztvevői este beszámoltak a náluk folyó klub-életről segítve egymás munkáját, ötleteket cseréltünk. Megismerhettük a Veszprém megyei szakszervezet tevékenységét és gondjait dr. Perlaki Mária tolmácsolásában.E gazdag program pihentetője volt egy városnéző kirándulás, és egy egregyi gyalogtúra.

A harmadik nap délelőtt tanácskozásunkat a PSZ Zala megyei elnöke, Békési Tamás tisztelte meg, aki a megyei nyugdíjas tagozat megalakításának folyamatát ismertette. Elfogadtuk az éves munkaprogramot és más dokumentumainkat.

Rendkívül hasznos volt a tanácskozás, sok új információt vihetünk haza nyugdíjasainknak.

Köszönjük a PSZ országos vezetőségének, a megyei elnököknek a támogatást, külön dr. Perlaki Máriának, aki készséggel biztosított helyet számunkra.

Szép Ferencné
IB tag

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.