Tanácskozott a PSZ Országos Nyugdíjas Tagozat

Az ONYT tagjai felkészítő tanácskozáson vettünk részt 2017 augusztus 28-30-án Hévízen. E találkozó feladata az volt, hogy a megyei tagozatok vezetői megfelelő tájékoztatást kapjanak a nyugdíjasokat érintő változásokról, tervekről, és továbbadják az információikat tagjaiknak.

Az első nap délutánján Gosztonyi Gábor alelnök tolmácsolásában megismerhettük az aktív szakszervezeti élet eseményeit és gondjait. Dr. Mayer Lajos a SZEF Nyugdíjas Tagozatának elnöke beszélt a közszféra nyugdíjasainak problémáiról, a megoldás kereséséről és a FERPA támogatásáról.

A második nap Karácsony Mihály a Nyugdíjas Parlament Országos Egyesület elnöke beszámolt eddigi tevékenységükről, és arról, hogy az általuk felvetett problémákra hogyan reagáltak a döntéshozók. Szó volt a közérdekű nyugdíjas szövetkezetek szervezéséről, alapítási lehetőségekről és működésükről.

Földényi György a NYOK új elnöke az érdekegyeztető munkájukról, terveikiről, a nyugdíjas érdekképviseletek összefogásáról beszélt. Ezt egészítette ki Horcsikné Brummer Mária IB tag a NYOSZ-ban folyó tevékenységről és programjairól. Kabai Tibor a Nyugdíjasok Pártja 50+ megalakításáról, céljaikról tartott előadást.Török Zsolt az Országgyűlés Szociális Bizottságának szakértője a nyugdíjasokat érintő várható jogszabályi változásokról tájékoztatott bennünket. Kíváncsian hallgattuk a nagyatádi Hotel Solar képviselőjének bemutatóját. Számítástechnikai ismereteinket bővítette Osváth Péter tanácsadó.

A program résztvevői este beszámoltak a náluk folyó klub-életről segítve egymás munkáját, ötleteket cseréltünk. Megismerhettük a Veszprém megyei szakszervezet tevékenységét és gondjait dr. Perlaki Mária tolmácsolásában.E gazdag program pihentetője volt egy városnéző kirándulás, és egy egregyi gyalogtúra.

A harmadik nap délelőtt tanácskozásunkat a PSZ Zala megyei elnöke, Békési Tamás tisztelte meg, aki a megyei nyugdíjas tagozat megalakításának folyamatát ismertette. Elfogadtuk az éves munkaprogramot és más dokumentumainkat.

Rendkívül hasznos volt a tanácskozás, sok új információt vihetünk haza nyugdíjasainknak.

Köszönjük a PSZ országos vezetőségének, a megyei elnököknek a támogatást, külön dr. Perlaki Máriának, aki készséggel biztosított helyet számunkra.

Szép Ferencné
IB tag

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább