Keresés
Close this search box.

Szolidaritás az önkormányzati dolgozókkal

Szolidaritás az MKKSZ június 22-ei figyelmeztető sztrákjával

Az egységes közigazgatási életpálya modell meghiúsulása után, a most életbe lépő állami tisztviselőkről szóló törvény – minden erőfeszítésünk ellenére – csak a járási kormányhivatalokban dolgozó tisztviselőket kedvezményezi.

 A kormányzat  döntése azt eredményezi, hogy az önkormányzati köztisztviselők bérezése nyolcadik éve változatlan, az általuk így elszenvedett reálbérveszteség már 30-35 százalékos mértékű, és számukra a 2017-es költségvetés sem tartalmaz rendezési ígéretet.

Az MKKSZ a területén lévő kollektívái között előzetesen felmérte a sztrájkkészséget, majd június 22-re, 8.00 – 10.00 közötti időszakra sztrájkot hirdetett. A körükben a sztrájk törvényes lebonyolítása csak számtalan feltétel betartása mellett lehetséges, de így is közel száz önkormányzati hivatalban lesz munkabeszüntetés.

Egységesen 30 százalékos általános béremelést követelünk az önkormányzati tisztviselőknek és technikai alkalmazottaknak 2016. október 1-től!

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szolidaritást vállal az MKKSZ által június 22-re  meghírdetett két órás sztrájkkal, és kéri minden tagszervezetét és a munkavállalókat csatlakozzanak minél többen és tűzzék ki a kékszalagot.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az