Szolidaritás az önkormányzati dolgozókkal

Szolidaritás az MKKSZ június 22-ei figyelmeztető sztrákjával

Az egységes közigazgatási életpálya modell meghiúsulása után, a most életbe lépő állami tisztviselőkről szóló törvény – minden erőfeszítésünk ellenére – csak a járási kormányhivatalokban dolgozó tisztviselőket kedvezményezi.

 A kormányzat  döntése azt eredményezi, hogy az önkormányzati köztisztviselők bérezése nyolcadik éve változatlan, az általuk így elszenvedett reálbérveszteség már 30-35 százalékos mértékű, és számukra a 2017-es költségvetés sem tartalmaz rendezési ígéretet.

Az MKKSZ a területén lévő kollektívái között előzetesen felmérte a sztrájkkészséget, majd június 22-re, 8.00 – 10.00 közötti időszakra sztrájkot hirdetett. A körükben a sztrájk törvényes lebonyolítása csak számtalan feltétel betartása mellett lehetséges, de így is közel száz önkormányzati hivatalban lesz munkabeszüntetés.

Egységesen 30 százalékos általános béremelést követelünk az önkormányzati tisztviselőknek és technikai alkalmazottaknak 2016. október 1-től!

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) szolidaritást vállal az MKKSZ által június 22-re  meghírdetett két órás sztrájkkal, és kéri minden tagszervezetét és a munkavállalókat csatlakozzanak minél többen és tűzzék ki a kékszalagot.

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nők és szakszervezet

Lezajlott a Szikra Mozgalom által szervezett Nők és szakszervezet című beszélgetés, amelyben két tagszervezetünk tisztségviselője is megszólalat, akik korábban részt vettem a SZEF képzési programjában is. A teljes beszélgetés visszahallgatható.

Küzdelem a szélsőjobb ellen

A március 8-10. között zajlott nemzetközi esemény fő célkitűzése és alapgondolata az volt, hogy a szélsőjobbos politika és ideológia előtérbe kerülése, valamint egyre fokozódó jelenléte kapcsán a résztvevők megosszák a

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.