2016.03.24-i Ügyvivő Testületi ülés határozatai

7./2016. UT Határozat (III.24.)

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma örömmel üdvözli azt a társadalmi összefogast, amely a csődbe juttatott magyar közoktatas problémái megoldásának érdekében kibontakozik és szélesedik. Az érdekelteket alapvetoen közös célok vezérlik. A Pedagógusok Szakszervezetének, a Pedagógus Sztrájkbizottságnak és Szakszervezetek Együttműködési Forumának törekvése a diákság, a szülők és a társadalom érdemi szolgálata, és az ezt lehetővé tévő feltételrendszer szakmai alapú kialakitása. Készek vagyunk mindenkivel együttműködni, aki osztja ezeket az alapértékeket, és vallalja, hogy fellép, tesz is értük. A SZEF egyeztetéseket kezdeményez a további akciokra tekintettel.

Szavazás: Az Ügyvezető Testület 11 „Igen” szavazattal (Földiák András, Boros Péterné, Szdcs Viktória, Dr. Bárdos Judit, Papp Katalin, Dr. Herczeg György, Dr. Agg Géza, Dr. Duló Károly, Szabó Zsuzsa, Dr. Mayer Lajos, Nagy Viktoria), 0 ellenszavazattal, 1 tartézkodással (Toma Lajos) elfogadta a Határozati javaslatot.

8./2016. ÜT Határozat(III.24.)

A SZEF a cafetériával kapcsolatos hivatalos kormányzati álláspont megismerése érdekében kérjen tájékoztátást Orban Viktor miniszterelnöktől, kezdeményezze a kérdés napirendre tűzését és targyalasát az OKET-on, az NGTT- ben, és a KÉF-ben egyarant, 2016. aprilis első felében tartson munkaértekezletet a SZEF koordinátorok és a titkárok részvételével, valamint követelje a cafetéria lehetoségének biztositását mindazon munkavállalák számára, akik jelenleg nem részesülnek abban.
Szavazás: Az Ügyvezető Testület  9 „Igen” szavazattal (Földiá András, Boros Péterné, Szűdcs Viktória, Dr. Bárdos Judit, Papp Katalin, Dr. Agg Géza, Toma Lajos, Szabó Zsuzsa, Nagy Viktória), 0 ellenszavazattal, 3 tartózkodással (Dr. Herczeg Gyorgy, Dr. Duló Károly, Dr. Mayer Lajos) elfogadta a Határozati javaslatot.

9./2016. ÜT Határozat(III. 24.)

A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma Ügyvezető Testülete felhatalmazza a SZEF elnökét, az MNUA kuratóriumi tagját és az MNUA Ellenörző Bizottságanak tagját, hogy törekedjenek az MNUA megmentésére, a többi alapitóval közösen dolgozzák ki fennmaradasának és megfelelő működésének a modját.
A SZEF mint alapító nem járul hozzá az MNUA megszüntetéséhez, ennek megfelelően a SZEF elnöke nem kap mandatumot a MNUA esetleges megszüntetéséhez való hozzajáruláshoz.
Szavazás: Az Ügyvezető Testület 10„Igen” szavazattal (Földiák András, Boros Péterné, Szűcs Viktória, Dr. Bárdos Judit, Papp Katalin, Dr. Herczeg György, Dr. Agg Géza, Dr. Dúló Károly, Szabó Zsuzsa, Nagy Viktória), 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással elfogadta a Határozati javaslatot.

10./2016. ÜT Határozat(III.24.)

A SZEF ÜT úgy dönt, hogy a SZEF kezdeményezzen OKET „ülést cafetéria ügyben, költségvetési törvény ügyében. A SZEF a kompenzació kivezetésének modszerére vonatkozóan csak olyan megoldast fogadhat el, ami béremelést (savos, altalános, vagy egyéb béremelés) jelent.
Szavazás: Az Ügyvezető Testület 9 „Igen” szavazattal (Földiák András, Boros Péterné, Szűcs Viktória, Dr. Bárdos Judit, Papp Katalin, Dr. Agg Géza, Dr. Dúló Károly, Szabó Zsuzsa, Nagy Viktória), 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással elfogadta a Határozati javaslatot.

11./2016. ÜT Határozat(III.24.)

A SZEF ÜT az ÜT következőo ülésének napjat 2016. aprilis 12-ére tűzi ki, a 2016. aprilis 19-i SZT ülésen pedig a SZEF költségvetéséről tájékoztatóan hangzik majd el, a többi napirendi pont változatlansága mellett.
Szavazás: Az Ügyvezetőo Testület 9 „Igen” szavazattal (Földiák András, Boros Péterné, Szűcs Viktória, Dr. Bárdos Judit, Papp Katalin, Dr. Agg Géza, Dr. Dúló Károly, Szabó Zsuzsa, Nagy Viktória), 0 ellenszavazattal, 0 tartózkodással elfogadta a Határozati javaslatot.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az