A pedagógusok besorolásának játékszabályait menet közben változtatták meg

Galló Istvánné PSZ elnök, SZEF alelnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában

A pedagógusok besorolásának játékszabályait menet közben változtatták meg. – ezt mondta Galló Istvánné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, a mesterpedagógusok decemberben kaptak egy szerződést, ami elfogadhatatlan számukra. A gimnáziumi tanárok után most a tanfelügyeletet ellátó mesterpedagógusok emelték fel a hangjukat a kormány ellen. Sokan úgy érzik, átverték őket: nem kapják meg a juttatásaikat, túl sok az adminisztráció, a munka értelmetlen. Sokan közülük inkább visszaadnák a megbízatást, de félnek, hogy akkor kevesebb illetményt kaphatnak. Galló szerint, aki nem fogadja el a felajánlott szerződést, alacsonyabb kategóriába kerül, és kevesebb pénzt kap. Aki viszont elfogadja, azzal a helyzettel kerül szembe, hogy mint tanfelügyelő, mindent neki kell biztosítania, illetve bőven 40 óra felett kell dolgoznia hetente. A PSZ elnöke kiemelte, most is folynak tárgyalások a tárcával, és van közeledés is, de a megegyezéstől még messze járnak.

A beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető itt: http://www.atv.hu/videok/video-20160112-gallo-istvanne

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.