Keresés
Close this search box.

A pedagógusok besorolásának játékszabályait menet közben változtatták meg

Galló Istvánné PSZ elnök, SZEF alelnök az ATV Egyenes beszéd című műsorában

A pedagógusok besorolásának játékszabályait menet közben változtatták meg. – ezt mondta Galló Istvánné az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke elmondta, a mesterpedagógusok decemberben kaptak egy szerződést, ami elfogadhatatlan számukra. A gimnáziumi tanárok után most a tanfelügyeletet ellátó mesterpedagógusok emelték fel a hangjukat a kormány ellen. Sokan úgy érzik, átverték őket: nem kapják meg a juttatásaikat, túl sok az adminisztráció, a munka értelmetlen. Sokan közülük inkább visszaadnák a megbízatást, de félnek, hogy akkor kevesebb illetményt kaphatnak. Galló szerint, aki nem fogadja el a felajánlott szerződést, alacsonyabb kategóriába kerül, és kevesebb pénzt kap. Aki viszont elfogadja, azzal a helyzettel kerül szembe, hogy mint tanfelügyelő, mindent neki kell biztosítania, illetve bőven 40 óra felett kell dolgoznia hetente. A PSZ elnöke kiemelte, most is folynak tárgyalások a tárcával, és van közeledés is, de a megegyezéstől még messze járnak.

A beszélgetés teljes terjedelmében megtekinthető itt: http://www.atv.hu/videok/video-20160112-gallo-istvanne

 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet