Keresés
Close this search box.

Ma van a Magyar Ápolók Napja

A Magyar Ápolási Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának Nagytermében ma ünnepelte a Magyar Ápolók Napját.

A Magyar Ápolási Egyesület az Emberi Erőforrások Minisztérium Egészségügyért Felelős Államtitkárságának Nagytermében ma ünnepelte a Magyar Ápolók Napját.

Az egyesület kezdeményezésére 2014-ben az Országgyűlés február 19-ét, Kossuth Zsuzsanna, az 1848–49-es szabadságharc tábori kórházainak főápolónője születésének évfordulóját. 

Zombor Gábor egészségügyért felelős államtitkár ünnepi köszöntőjében elmondta, hogy a kormány célja, hogy az ápolók megfelelő anyagi és erkölcsi elismerésben részesüljenek, s reális esély van arra, hogy a kormány támogatást nyújt az alapellátásban dolgozó ápolóknak, valamint az államtitkárság megvizsgálja annak lehetőségét, hogy a jelenlegi mozgóbér, illetve bérkiegészítés hogyan tud beépülni az ápolói bérekbe.

A jeles napon a SZEF is köszönti az egészségügyi területen tevékenykedő tagszervezetei tagjait, s kívánja nekik, hogy áldozatos munkájuk minél hamarabb kerüljön anyagilag is elismerésre, a kormány ígéreteit tettek is kövessék. 

Kapcsolódó hír: nol.hu  

Forrás: kormany.hu

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A munkavédelem kritikus helyzete

Minden évben elkészül egy munkavédelmi jelentés, amelyet a munkavállalói oldal is írásba foglal. Idén sem volt ez másképp. A hivatalos, főosztályvezetőnek címzett levél tartalmát kivonatoltuk, amelyet Dr Dudás Katalin az

Zöld átmenet a közszférában

  Új, tematikus projektet indít a SZEF, amelynek célja a klímaváltozás és annak környezeti, gazdasági és társadalmi hatásainak megértése, kezelése. A nemzetközi és hazai szakszervezeti mozgalom a dolgozók érdekében igyekszik