Beszéljünk az eredményekről

A Norvég Alap Tisztes munka és háromoldalú párbeszéd című finanszírozási programja keretében megvalósult projektek eredményeiről számoltak be a kedvezményezettek.

A Norvég Alap Tisztes munka és háromoldalú párbeszéd című finanszírozási programja keretében megvalósult projektek eredményeiről számoltak be a kedvezményezettek 2014. november 4-én a Norvég Nagykövetség budai épületében.

A megbeszélést Tove Skarstein budapesti norvég nagykövet nyitotta meg, aki hosszan méltatta a szociális párbeszéd, illetve a tisztes munka agenda fontosságát.

A Tisztes munka és háromoldalú párbeszéd elnevezésű finanszírozási program volt az első a Norvég Alap jelenlegi támogatási időszakában, amely elindult, és az egyetlen, amely kiterjed mind a 16 kedvezményezett államra. A program munkaadói és munkavállalói szervezetek, valamint a Norvég Vállalkozások Szövetsége együttműködésében, a Norvég Alap támogatásával valósult meg. 

Knut Ringstad, az Innovation Norway gazdaságfejlesztési szervezet munkatársa elmondta: a program célja a társadalmi párbeszéd norvég modelljének megismertetése. A hamarosan lezáruló kezdeményezés valódi sikertörténet, és a kétoldalú kapcsolatépítést is segíti. Tove Skarstein közölte: ez a program is mutatja, hogy a norvég alap nem csak az Ökotársról szól. A projekt jó példa arra, hogy milyen fontos társadalmi hozzájárulást érhetnek el egy ilyen programmal – fűzte hozzá.

Magyarországon 5 projekt valósult / valósul meg ebből a forrásból a LIGA Szakszervezetek, a TÖOSZ, az MSZOSZ, az MGYOSZ, illetve a SZEF gondozásában. 

A SZEF DECENT projektjének eredményeiről a csatolmányban olvashat részletesebben.

Forrás: személyes részvétel, ill. MTI

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők