Keresés
Close this search box.

Beszéljünk az eredményekről

A Norvég Alap Tisztes munka és háromoldalú párbeszéd című finanszírozási programja keretében megvalósult projektek eredményeiről számoltak be a kedvezményezettek.

A Norvég Alap Tisztes munka és háromoldalú párbeszéd című finanszírozási programja keretében megvalósult projektek eredményeiről számoltak be a kedvezményezettek 2014. november 4-én a Norvég Nagykövetség budai épületében.

A megbeszélést Tove Skarstein budapesti norvég nagykövet nyitotta meg, aki hosszan méltatta a szociális párbeszéd, illetve a tisztes munka agenda fontosságát.

A Tisztes munka és háromoldalú párbeszéd elnevezésű finanszírozási program volt az első a Norvég Alap jelenlegi támogatási időszakában, amely elindult, és az egyetlen, amely kiterjed mind a 16 kedvezményezett államra. A program munkaadói és munkavállalói szervezetek, valamint a Norvég Vállalkozások Szövetsége együttműködésében, a Norvég Alap támogatásával valósult meg. 

Knut Ringstad, az Innovation Norway gazdaságfejlesztési szervezet munkatársa elmondta: a program célja a társadalmi párbeszéd norvég modelljének megismertetése. A hamarosan lezáruló kezdeményezés valódi sikertörténet, és a kétoldalú kapcsolatépítést is segíti. Tove Skarstein közölte: ez a program is mutatja, hogy a norvég alap nem csak az Ökotársról szól. A projekt jó példa arra, hogy milyen fontos társadalmi hozzájárulást érhetnek el egy ilyen programmal – fűzte hozzá.

Magyarországon 5 projekt valósult / valósul meg ebből a forrásból a LIGA Szakszervezetek, a TÖOSZ, az MSZOSZ, az MGYOSZ, illetve a SZEF gondozásában. 

A SZEF DECENT projektjének eredményeiről a csatolmányban olvashat részletesebben.

Forrás: személyes részvétel, ill. MTI

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet