Az OÉT vége

Varga László, SZEF elnök véleménye az OÉT megszüntetéséről

Hosszú ideje ismét működik az OÉT számláló a honlapunkon. A múlthét óta – a sajtóban megjelent információkból – tudjuk, már nem sokáig.

Az egy éve működő Orbán – kormány tucatnyi jogszabályban, törvényben támadta a munkavállalók teljes körét vagy kisebb – nagyobb csoportjait. A parlament által elfogadott törvények egy része nem állta ki az alkotmányosság próbáját: megsemmisítette az Alkotmánybíróság.

A 2012. január 1-jén életbe lépő új alaptörvény csökkenti a munkavállalói jogokat és a munkáltatók és a munkavállalók szervezetei kétoldalú „eszmecseréjévé” zülleszti a szociális párbeszédet.

A sajtóból tudjuk – mert a kormány az érintettekkel nem tárgyal, talán fél a szemükbe nézni – hogy nem várják meg az új Alkotmány életbe lépését és döntöttek az érdekegyeztetés átalakításáról.

Létrehoznak egy számunkra ma még ismeretlen tanácsot, amelynek más funkciója nem lesz, mint – Madách után szabadon: dicsérni az Úr hangját. A döntés méltó az egy évvel ezelőtti fülkeforradalom kormányához, de méltatlan az Európai Unió soros elnökségét adó országhoz, a XXI. századi Európához.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a