Az OÉT vége

Varga László, SZEF elnök véleménye az OÉT megszüntetéséről

Hosszú ideje ismét működik az OÉT számláló a honlapunkon. A múlthét óta – a sajtóban megjelent információkból – tudjuk, már nem sokáig.

Az egy éve működő Orbán – kormány tucatnyi jogszabályban, törvényben támadta a munkavállalók teljes körét vagy kisebb – nagyobb csoportjait. A parlament által elfogadott törvények egy része nem állta ki az alkotmányosság próbáját: megsemmisítette az Alkotmánybíróság.

A 2012. január 1-jén életbe lépő új alaptörvény csökkenti a munkavállalói jogokat és a munkáltatók és a munkavállalók szervezetei kétoldalú „eszmecseréjévé” zülleszti a szociális párbeszédet.

A sajtóból tudjuk – mert a kormány az érintettekkel nem tárgyal, talán fél a szemükbe nézni – hogy nem várják meg az új Alkotmány életbe lépését és döntöttek az érdekegyeztetés átalakításáról.

Létrehoznak egy számunkra ma még ismeretlen tanácsot, amelynek más funkciója nem lesz, mint – Madách után szabadon: dicsérni az Úr hangját. A döntés méltó az egy évvel ezelőtti fülkeforradalom kormányához, de méltatlan az Európai Unió soros elnökségét adó országhoz, a XXI. századi Európához.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és