Keresés
Close this search box.

Az OÉT vége

Varga László, SZEF elnök véleménye az OÉT megszüntetéséről

Hosszú ideje ismét működik az OÉT számláló a honlapunkon. A múlthét óta – a sajtóban megjelent információkból – tudjuk, már nem sokáig.

Az egy éve működő Orbán – kormány tucatnyi jogszabályban, törvényben támadta a munkavállalók teljes körét vagy kisebb – nagyobb csoportjait. A parlament által elfogadott törvények egy része nem állta ki az alkotmányosság próbáját: megsemmisítette az Alkotmánybíróság.

A 2012. január 1-jén életbe lépő új alaptörvény csökkenti a munkavállalói jogokat és a munkáltatók és a munkavállalók szervezetei kétoldalú „eszmecseréjévé” zülleszti a szociális párbeszédet.

A sajtóból tudjuk – mert a kormány az érintettekkel nem tárgyal, talán fél a szemükbe nézni – hogy nem várják meg az új Alkotmány életbe lépését és döntöttek az érdekegyeztetés átalakításáról.

Létrehoznak egy számunkra ma még ismeretlen tanácsot, amelynek más funkciója nem lesz, mint – Madách után szabadon: dicsérni az Úr hangját. A döntés méltó az egy évvel ezelőtti fülkeforradalom kormányához, de méltatlan az Európai Unió soros elnökségét adó országhoz, a XXI. századi Európához.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.