Munkajogi kiadvány a HÖOK-tól

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája információs kiadványt jelenttetett meg a munkaerőpiacra belépő pályakezdők részére

A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája kiemelten fontosnak tartja, hogy a munkaerőpiacra belépő pályakezdők kellő ismeretanyaggal rendelkezzenek a munkavállalást érintő alapvető kérdésekben. A tájékozatlanság veszélyeket rejt – idézhetnénk az örökérvényű szlogent. Ez a munkavállalással kapcsolatban fokozottan igaz.

A HÖOK-nak, a hallgatókat képviselő szervezetként nem csak az fontos, hogy érdekeid az egyetemi, főiskolai évek alatt ne sérüljenek, hanem az is, hogy ne maradj támasz nélkül az „intézményen kívüli” világban. Egy olyan kiadványt készítettünk, ami egyedülálló módon, közérthetően foglalja Neked össze a legfontosabb tudnivalókat a munka világáról.

„Mit tartalmazzon a munkaszerződésem?”
„Mikor köthető ki próbaidő?”
„Mikor vagyok jogosult végkielégítésre?”
„Hova fordulhatok jogaim megsértése esetén?”

Tájékoztatónkból – sok más mellett – ezekre is választ kaphatsz!

Szabó Imre
főszerkesztő

A kiadvány a csatolmányból letölthető!

Forrás: www.hook.hu

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.