Eurodemonstráció Budapesten

Az ETUC Irányító Bizottsági ülésén megszületett a döntés: 2011. április 9-én Budapesten kerül megrendezésre a következő Eurodemonstráció

Kép

A tegnapi nap folyamán az ETUC Irányító Bizottsági ülésen elfogadták az 2011. április 9-ei eurodemonstráció Budapesten történő megszervezését. E demonstráció a John Monks ETUC-főtitkárral korábban folytatott informális egyeztetés alapján a hat magyarországi konföderáció és az ETUC közös szervezésében kerül előkészítésre és lebonyolításra.

Az eurodemonstráció „szokásos” rendezvénynek tekinthető a soros elnökséget betöltő ország fővárosában, az esetek többségében az Európai Unió tagországai pénzügyminiszterei találkozója idején. Erre – a magyar soros elnökség időszakában – április 8-9-én kerül sor Budapesten, illetve Gödöllőn.

A demonstráción több ezer külföldi résztvevőre lehet számítani, de a tömeg zömét a soros elnökséget adó országban működő szakszervezeteknek kell biztosítani.

A demonstráció közös európai céljai mellett egyéb országspecifikus okokból is kívánatos a SZEF részvétele a demonstráción.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az