Eurodemonstráció Budapesten

Az ETUC Irányító Bizottsági ülésén megszületett a döntés: 2011. április 9-én Budapesten kerül megrendezésre a következő Eurodemonstráció

Kép

A tegnapi nap folyamán az ETUC Irányító Bizottsági ülésen elfogadták az 2011. április 9-ei eurodemonstráció Budapesten történő megszervezését. E demonstráció a John Monks ETUC-főtitkárral korábban folytatott informális egyeztetés alapján a hat magyarországi konföderáció és az ETUC közös szervezésében kerül előkészítésre és lebonyolításra.

Az eurodemonstráció „szokásos” rendezvénynek tekinthető a soros elnökséget betöltő ország fővárosában, az esetek többségében az Európai Unió tagországai pénzügyminiszterei találkozója idején. Erre – a magyar soros elnökség időszakában – április 8-9-én kerül sor Budapesten, illetve Gödöllőn.

A demonstráción több ezer külföldi résztvevőre lehet számítani, de a tömeg zömét a soros elnökséget adó országban működő szakszervezeteknek kell biztosítani.

A demonstráció közös európai céljai mellett egyéb országspecifikus okokból is kívánatos a SZEF részvétele a demonstráción.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és