Keresés
Close this search box.

Eurodemonstráció Budapesten

Az ETUC Irányító Bizottsági ülésén megszületett a döntés: 2011. április 9-én Budapesten kerül megrendezésre a következő Eurodemonstráció

Kép

A tegnapi nap folyamán az ETUC Irányító Bizottsági ülésen elfogadták az 2011. április 9-ei eurodemonstráció Budapesten történő megszervezését. E demonstráció a John Monks ETUC-főtitkárral korábban folytatott informális egyeztetés alapján a hat magyarországi konföderáció és az ETUC közös szervezésében kerül előkészítésre és lebonyolításra.

Az eurodemonstráció „szokásos” rendezvénynek tekinthető a soros elnökséget betöltő ország fővárosában, az esetek többségében az Európai Unió tagországai pénzügyminiszterei találkozója idején. Erre – a magyar soros elnökség időszakában – április 8-9-én kerül sor Budapesten, illetve Gödöllőn.

A demonstráción több ezer külföldi résztvevőre lehet számítani, de a tömeg zömét a soros elnökséget adó országban működő szakszervezeteknek kell biztosítani.

A demonstráció közös európai céljai mellett egyéb országspecifikus okokból is kívánatos a SZEF részvétele a demonstráción.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet