A tények ismeretében szavazzanak a képviselők a közszolgálatot érintő törvényekről

Varga László, SZEF elnök tájékoztató levelére ezidáig csak két frakció válaszolt…

Varga László, a SZEF elnöke az alábbi levelet és cikket küldte el a kormánypárti képviselőknek, valamint az ellenzéki frakcióknak:

“Tisztelt Képviselő Úrhölgy!
Tisztelt Képviselő Úr!

A közszolgálatban dolgozó munkavállalókat tömörítő szakszervezetek nagy része december 4-én szombaton demonstrált számos kormányzati intézkedés ellen.
Az Önök kormányának szóvivője, Szijjártó Péter Úr a kereseteinkkel, a 2011-ben várható béreinkkel, a minket sújtó intézkedésekkel kapcsolatos elégedetlenségünk kifejezését a munkavállalókat, a társadalmat félrevezetőnek minősítette.

Kérem, olvassák el az alábbi online cikket, és a demonstrációnkon elmondottak, a petíciónkba foglaltak, továbbá a cikkben leírtak figyelembevételével szavazzanak a 2011. évi költségvetés közszférát érintő fejezeteiről, a közszolgálatra vonatkozó munkajogi szabályok (pl. a közalkalmazotti törvény, illetve a köztisztviselői törvény) módosításáról.

Üdvözlettel:

Varga László
SZEF-elnök”

A előző nap délutánján elküldött e-mailre 2010. december 10-én 11 óráig két válasz érkezett.
Elsőként a Lehet Más a Politika képviselőcsoportja nevében Szilágyi Péter országgyűlési képviselő válaszolt a következőket írva:

“Tisztelt Varga László elnök úr!

Levelüket és tájékoztatásukat nagyon köszönöm. Mint az LMP képviselője és volt köztisztviselő, fokozott empátiával és érzékenységgel szemlélem a közszférában dolgozók életkörülményeinek alakulását. Felháborítónak találom a kormány közelmúltbéli intézkedéseit, ígérhetem a frakciónk nevében, hogy nem leszünk a kormány partnere ezekben és hangosan tiltakozni fogunk a jövőben is.
Személyes missziómnak tekintem, hogy a közszférában dolgozókat a mindenkori kormány ne tekinthesse bokszzsáknak és mindent el fogok követni, hogy a megérdemelt morális és anyagi megbecsülésen ne keletkezhessen csorba.
Amennyiben bármilyen további információjuk van, tisztelettel megköszönöm, ha tájékoztatást kapnék ezekről a jövőben, akár személyesen, akár e-mail útján.

Üdvözlettel:
Szilágyi Péter
LMP”

Majd Bertha Szilvia, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának Jobbikos tagja, országgyűlési képviselő reagált az elnök úr tájékoztatására:

“Tisztelt Varga László elnök úr!

Köszönjük, hogy megosztották velünk véleményüket, érveikkel teljesen egyetértünk, és hangoztattam is őket a köztisztviselőket és közalkalmazottakat érintő törvényi változások vitájában, sajnos süket fülekre talált a kormánynál és a kétharmadnál – mind a bizottsági üléseken, mind az országgyűlési vitában.

Amennyiben lát rá lehetőséget, örömmel vennék egy személyes találkozót a lehetőségek megvitatására.

Tisztelettel:
Bertha Szilvia
Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága
Jobbik frakció”

A Varga László elnök úr e-mailjében hivatkozott cikk az alábbi linken olvasható: http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/817-a-koezszolgalat-volt-a-megszoritasok-celkeresztjeben

A szakszervezetek által átadott petíció pedig ezen az oldalon tekinthető meg: http://www.szef.hu/hirek/dem-biz-peticio-vegleges

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és