A tények ismeretében szavazzanak a képviselők a közszolgálatot érintő törvényekről

Varga László, SZEF elnök tájékoztató levelére ezidáig csak két frakció válaszolt…

Varga László, a SZEF elnöke az alábbi levelet és cikket küldte el a kormánypárti képviselőknek, valamint az ellenzéki frakcióknak:

“Tisztelt Képviselő Úrhölgy!
Tisztelt Képviselő Úr!

A közszolgálatban dolgozó munkavállalókat tömörítő szakszervezetek nagy része december 4-én szombaton demonstrált számos kormányzati intézkedés ellen.
Az Önök kormányának szóvivője, Szijjártó Péter Úr a kereseteinkkel, a 2011-ben várható béreinkkel, a minket sújtó intézkedésekkel kapcsolatos elégedetlenségünk kifejezését a munkavállalókat, a társadalmat félrevezetőnek minősítette.

Kérem, olvassák el az alábbi online cikket, és a demonstrációnkon elmondottak, a petíciónkba foglaltak, továbbá a cikkben leírtak figyelembevételével szavazzanak a 2011. évi költségvetés közszférát érintő fejezeteiről, a közszolgálatra vonatkozó munkajogi szabályok (pl. a közalkalmazotti törvény, illetve a köztisztviselői törvény) módosításáról.

Üdvözlettel:

Varga László
SZEF-elnök”

A előző nap délutánján elküldött e-mailre 2010. december 10-én 11 óráig két válasz érkezett.
Elsőként a Lehet Más a Politika képviselőcsoportja nevében Szilágyi Péter országgyűlési képviselő válaszolt a következőket írva:

“Tisztelt Varga László elnök úr!

Levelüket és tájékoztatásukat nagyon köszönöm. Mint az LMP képviselője és volt köztisztviselő, fokozott empátiával és érzékenységgel szemlélem a közszférában dolgozók életkörülményeinek alakulását. Felháborítónak találom a kormány közelmúltbéli intézkedéseit, ígérhetem a frakciónk nevében, hogy nem leszünk a kormány partnere ezekben és hangosan tiltakozni fogunk a jövőben is.
Személyes missziómnak tekintem, hogy a közszférában dolgozókat a mindenkori kormány ne tekinthesse bokszzsáknak és mindent el fogok követni, hogy a megérdemelt morális és anyagi megbecsülésen ne keletkezhessen csorba.
Amennyiben bármilyen további információjuk van, tisztelettel megköszönöm, ha tájékoztatást kapnék ezekről a jövőben, akár személyesen, akár e-mail útján.

Üdvözlettel:
Szilágyi Péter
LMP”

Majd Bertha Szilvia, az Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottságának Jobbikos tagja, országgyűlési képviselő reagált az elnök úr tájékoztatására:

“Tisztelt Varga László elnök úr!

Köszönjük, hogy megosztották velünk véleményüket, érveikkel teljesen egyetértünk, és hangoztattam is őket a köztisztviselőket és közalkalmazottakat érintő törvényi változások vitájában, sajnos süket fülekre talált a kormánynál és a kétharmadnál – mind a bizottsági üléseken, mind az országgyűlési vitában.

Amennyiben lát rá lehetőséget, örömmel vennék egy személyes találkozót a lehetőségek megvitatására.

Tisztelettel:
Bertha Szilvia
Országgyűlés Foglalkoztatási és Munkaügyi Bizottsága
Jobbik frakció”

A Varga László elnök úr e-mailjében hivatkozott cikk az alábbi linken olvasható: http://www.szakszervezetek.hu/index.php/hirek/817-a-koezszolgalat-volt-a-megszoritasok-celkeresztjeben

A szakszervezetek által átadott petíció pedig ezen az oldalon tekinthető meg: http://www.szef.hu/hirek/dem-biz-peticio-vegleges

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv tervezet kapcsán. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit

Brüsszelből üzenjük

Beszámoló az ETUC Végrehajtó Bizottságának 2022. június 22-23-i üléséről Hosszú idő után ismét személyes jelenlét mellett zajlott az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsági ülése Brüsszelben. A Bizottság sok minden