Keresés
Close this search box.

Megszületett az országos bérmegállapodás

Az Országos Érdekegyeztető Tanács mai ülésén a három oldal képviselője aláírta a 2011. évi minimálbérről, garantált bérminimumról és keresetnövelési ajánlásról szóló megállapodást…

Hosszas vita után az Országos Érdekegyeztető Tanács mai ülésén megállapodás született a kormány, valamint a munkaadói és munkavállalói oldal között a 2011. évi minimálbérről, garantált bérminimumról és keresetnövelési ajánlásról.

Eszerint jövőre a jelenlegi 73500 forintról 78000 forintra nő a minimálbér, a 89500 forintos garantált bérminimum pedig 94000 forint lesz január 1-jétől. Emellett az OÉT a munkavállalók bruttó keresetének átlagosan 4-6 százalékos növelését ajánlja a vállalkozási szférában.

A megállapodáshoz fűzött záradék értelmében a szakszervezetek az adó-és járulékváltozások negatív hatásai miatt fenntartják valamennyi munkavállalóra (tehát a közszférában foglalkoztatottakra is!) nézve a reálpozíció megtartására vonatkozó igényüket.

A bérmegállapodás a csatolmányban olvasható.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.