A hosszú szolgálati idővel rendelkező közalkalmazottakat mégsem éri hátrány?

Már a jövő héten tárgyalhat az Országgyűlés az alkotmány, illetve az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításáról, valamint a 98 százalékos különadóról…

A Fidesz az Országgyűlés házbizottságának ülésén kérte, hogy vegyék napirendre a Lázár János által az alkotmány, illetve az Alkotmánybíróságról szóló törvény módosításáról, valamint az egyes gazdasági, pénzügyi tárgyú törvények megalkotásáról (vagyis a 98 százalékos különadó változatlan formában történő elfogadásáról) szóló, kedden beadott előterjesztéseket. Így ezekről már jövő hét kedden és szerdán tárgyalhatnak a parlamenti képviselők.

Lázár János eközben tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette: kész a tárgyalásra annak érdekében, hogy a hosszú szolgálati idővel rendelkező közalkalmazottakat, többek között a pedagógusokat ne érintse a különadó.

Korábbi, ehhez kapcsolódó híreink:
Strasbourgig is elmenne a PSZ, 2010. október 28.
Csak együtt szállhatunk szembe az egyoldalú kormányzati szándékokkal, 2010. október 27.
Alkotmányellenes a 98 százalékos különadó, 2010. október 26.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.