Lesz leépítés jövőre a közszolgálatban

Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter az Országos Érdekegyeztető Tanács ülésén valósnak nevezte a költségvetési köriratban foglalt 5-10 százalékos minisztériumi leépítésről szóló részeket…

Az Országos Érdekegyeztető Tanács 2010. október 22-i ülésén Varga László, a SZEF-elnöke napirend előtt rákérdezett Matolcsy György nemzetgazdasági miniszternél az egyes tárcáknál keringő költségvetési köriratban leírtakra, miszerint a kormány jövőre a minisztériumoknál 5, a háttérintézményeknél pedig 10 százalékos leépítést tervez, ezen felül pedig 5 százalékos általános költségcsökkentést.

Az elnök úr arra is kérte a tárca vezetőt, hogy ennek tisztázása és a 2011. évi közszolgálati bérezési helyzet áttekintése érdekében hívja össze az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács ülését.

Emlékezetes: az érintett szakszervezetek az Orbán-kormány megalakulása óta immáron háromszor kérték levélben az illetékes minisztert az érdekegyeztető fórum összehívására, azonban eddig reagálás a minisztériumból nem érkezett.

Válaszában Matolcsy György a köriratban foglaltakat igaznak nevezte, s mint mondta, hamarosan összehívják az OKÉT-ot, ahol áttekintik valamennyi, a szakszervezetek által felvetett kérdést.

Korábbi, ehhez kapcsolódó híreink:
Ismételt kérés az OKÉT összehívására, 2010. október 18.
Nem lehet tovább fogyókúráztatni a közszférát, 2010. október 14.
Az OKÉT összehívását kezdeményezik a szakszervezetek, 2010. október 7.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és