A hatályos törvények szerint működtesse a kormány az OÉT-et

A hat szakszervezeti konföderáció válaszlevele Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkárnak

A második Orbán-kormány 2010. május 29-i hivatalba lépése óta, az oldalak többszöri kérése ellenére sem hívta össze az Országos Érdekegyeztető Tanács ülését, habár egyes törvények elfogadása előtt a kormánynak kötelessége lett volna kikérnie a szociális partnerek véleményét.

A kormány szavakban fontosnak tartja a társadalmi párbeszédet, s át akarja tekinteni az érdekegyeztetés jelenlegi rendszerét, hogy egy “hatékonyabb, gyorsabb, (…) költségkímélőbb” intézményrendszert hozzon létre helyette. Ehhez várja szeptember 25-ig írásban Czomba Sándor foglalkoztatáspolitikai államtitkár az OÉT tagszervezeteinek javaslatait, amelyeket ebben a koncepcionális munkában a kormány hasznosíthat.

A hat szakszervezeti szövetség azonban egyöntetűen elutasítja, hogy a kormány “levelező tagozattá” degradálja az országos érdekegyeztetés egyik legfontosabb fórumát, ezért válaszlevelükben “rendkívül fontosnak” nevezik, hogy a kormány az érdekegyeztető fórumokat, köztük az OÉT-et is a hatályos törvényeknek megfelelően működtesse.

Korábbi, ehhez kapcsolódó hírünk:
Már 104 napja…, 2010. szeptember 9.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós