Ötvenezren tüntettek Bukarestben

A kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul ötvenezren vonultak az utcára a román fővárosban…

A tüntetők – akiknek számát mintegy ötvenezerre becsülték – Traian Băsescu román köztársasági elnököt hazugsággal vádolták és a kormány lemondását követelték.

A Victoria tér közepén egy színpadot állítottak fel, a szakszervezeti vezetők innen irányították a tüntetést. A szegények asztalára krumplit és perecet tettek, a gazdagok asztalát kaláccsal, pezsgővel és dinnyével rakták meg.

A kétórásra tervezett tüntetésen részt vett valamennyi nagyobb román szakszervezet és képviseltette magát minden fontosabb ágazat (a CNSLR Frăţia, a Meridian, a Cartel Alfa, az Országos Szakszervezeti Tömb és a Romániai Demokrata Szakszervezetek Konföderációja).

A szakszervezetek vezetői nem értenek egyet a munkavállalók fizetéseinek 25 százalékos, illetve a nyugdíjak 15 százalékos csökkentésével, s kifogásolják a munkatörvénykönyv módosítását, illetve annak a szándéknyilatkozatnak a tartalmát, amit a kormány az IMF-nek írt.

Forrás: HírExtra

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és