Ötvenezren tüntettek Bukarestben

A kormány megszorító intézkedései elleni tiltakozásul ötvenezren vonultak az utcára a román fővárosban…

A tüntetők – akiknek számát mintegy ötvenezerre becsülték – Traian Băsescu román köztársasági elnököt hazugsággal vádolták és a kormány lemondását követelték.

A Victoria tér közepén egy színpadot állítottak fel, a szakszervezeti vezetők innen irányították a tüntetést. A szegények asztalára krumplit és perecet tettek, a gazdagok asztalát kaláccsal, pezsgővel és dinnyével rakták meg.

A kétórásra tervezett tüntetésen részt vett valamennyi nagyobb román szakszervezet és képviseltette magát minden fontosabb ágazat (a CNSLR Frăţia, a Meridian, a Cartel Alfa, az Országos Szakszervezeti Tömb és a Romániai Demokrata Szakszervezetek Konföderációja).

A szakszervezetek vezetői nem értenek egyet a munkavállalók fizetéseinek 25 százalékos, illetve a nyugdíjak 15 százalékos csökkentésével, s kifogásolják a munkatörvénykönyv módosítását, illetve annak a szándéknyilatkozatnak a tartalmát, amit a kormány az IMF-nek írt.

Forrás: HírExtra

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

EU bővítési konzultáció

Az EU bővítési folyamatának előmozdítása címmel társadalmi konzultációt tartott civil szervezetek és szakszervezetek részvételével 2023. november 24-én az Európai Uniós Ügyek Minisztériuma és az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete Budapesten, az