Keresés
Close this search box.

Hazai munkahelyek egyik megmentője az üdülési csekk

Több mint 11 milliárd forintnyi üdülési csekket váltottak be az első négy hónapban…

Az év eddig eltelt időszakában tovább nőtt a felhasznált üdülési csekkek értéke. Míg egy évvel ezelőtt az év első négy hónapjában 9 milliárd Ft összegű, addig 2010-es év azonos időszakában már 11,4 milliárd Ft értékűt üdülési csekket váltottak be a hazai szolgáltatóknál.

A közel 15 ezer hazai szolgáltatónál jelentkező üdülési csekk forgalom mintegy 8 ezer munkahelyet biztosít az üdülés, pihenés, művelődés, kikapcsolódás, egészségmegőrzés, szabadidősport területén működő, döntően kis- és középvállalkozásoknál.

Hasonlóan a svájci és francia üdülési csekk példájához a magyar üdülés csekk rendszer is enyhíti a gazdasági válság hatásait, növeli a belföldi munkahelyek számát, oldja a szociális feszültségeket, és nem mellesleg felkelti az érdeklődést az ország szép tájai, színvonalas szolgáltatásai, történelmi nevezetességei iránt.

Az adó- és járulék kedvezménnyel támogatott üdülési csekket örömmel fogadják a munkavállalók, egyre gyakrabban használják a munkáltatók, szívesen váltják be a belföldi szolgáltatók, és az egyenleg az államháztartás szempontjából is pozitív.

Budapest, 2010. május 7.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Megemlékeztünk Somogyi Béláról

2024. február 16-án újból megemlékeztünk a becstelenül meggyilkolt Somogyi Béláról és Bacsó Béláról. Idén először 3 helyszínen, köztük egy városi sétával egybekötve igyekeztünk minél többet megtudni a korról és Józsefváros