Hazai munkahelyek egyik megmentője az üdülési csekk

Több mint 11 milliárd forintnyi üdülési csekket váltottak be az első négy hónapban…

Az év eddig eltelt időszakában tovább nőtt a felhasznált üdülési csekkek értéke. Míg egy évvel ezelőtt az év első négy hónapjában 9 milliárd Ft összegű, addig 2010-es év azonos időszakában már 11,4 milliárd Ft értékűt üdülési csekket váltottak be a hazai szolgáltatóknál.

A közel 15 ezer hazai szolgáltatónál jelentkező üdülési csekk forgalom mintegy 8 ezer munkahelyet biztosít az üdülés, pihenés, művelődés, kikapcsolódás, egészségmegőrzés, szabadidősport területén működő, döntően kis- és középvállalkozásoknál.

Hasonlóan a svájci és francia üdülési csekk példájához a magyar üdülés csekk rendszer is enyhíti a gazdasági válság hatásait, növeli a belföldi munkahelyek számát, oldja a szociális feszültségeket, és nem mellesleg felkelti az érdeklődést az ország szép tájai, színvonalas szolgáltatásai, történelmi nevezetességei iránt.

Az adó- és járulék kedvezménnyel támogatott üdülési csekket örömmel fogadják a munkavállalók, egyre gyakrabban használják a munkáltatók, szívesen váltják be a belföldi szolgáltatók, és az egyenleg az államháztartás szempontjából is pozitív.

Budapest, 2010. május 7.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és