Hazai munkahelyek egyik megmentője az üdülési csekk

Több mint 11 milliárd forintnyi üdülési csekket váltottak be az első négy hónapban…

Az év eddig eltelt időszakában tovább nőtt a felhasznált üdülési csekkek értéke. Míg egy évvel ezelőtt az év első négy hónapjában 9 milliárd Ft összegű, addig 2010-es év azonos időszakában már 11,4 milliárd Ft értékűt üdülési csekket váltottak be a hazai szolgáltatóknál.

A közel 15 ezer hazai szolgáltatónál jelentkező üdülési csekk forgalom mintegy 8 ezer munkahelyet biztosít az üdülés, pihenés, művelődés, kikapcsolódás, egészségmegőrzés, szabadidősport területén működő, döntően kis- és középvállalkozásoknál.

Hasonlóan a svájci és francia üdülési csekk példájához a magyar üdülés csekk rendszer is enyhíti a gazdasági válság hatásait, növeli a belföldi munkahelyek számát, oldja a szociális feszültségeket, és nem mellesleg felkelti az érdeklődést az ország szép tájai, színvonalas szolgáltatásai, történelmi nevezetességei iránt.

Az adó- és járulék kedvezménnyel támogatott üdülési csekket örömmel fogadják a munkavállalók, egyre gyakrabban használják a munkáltatók, szívesen váltják be a belföldi szolgáltatók, és az egyenleg az államháztartás szempontjából is pozitív.

Budapest, 2010. május 7.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.