Keresés
Close this search box.

Nagy átrendeződés lesz a közszférában?

Egyes hírek szerint minden korábbinál nagyobb átrendeződés várható a közszférában, mivel a következő kormány más felállásban, más üzenettel és más emberekkel akarja megvalósítani elképzeléseit…

Egyes hírek szerint minden korábbinál nagyobb átrendeződés várható a közszférában, mivel a következő kormány más felállásban, más üzenettel és más emberekkel akarja megvalósítani elképzeléseit. Maguk a közszférában dolgozók is komolyabb átrendeződésre számítanak, ezt jelzi, hogy már hónapokkal ezelőtt elkezdtek a lehetséges állások után tapogatózni.

Árva János, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke szerint az egyes tárcáknál dolgozóknak nincsenek illúziók, mivel Magyarországon zsákmányrendszer uralkodik, ezért a fontos helyeken biztosan kicserélődnek az emberek. Azonban azt már komoly problémának nevezte, ha a szakmai apparátuson is komoly érvágás esik, amikor olyan embereket küldenek el, akik több kormányt is kiszolgáltak már.

Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke szerint is a megszokottnál nagyobb átrendeződés lesz az államigazgatásban, amelynek alsóbb beosztásokban dolgozók is áldozatul fognak esni. A piacon egyébként már megjelentek a közszférából az álláskeresők, mivel sokaknak határozott idejű, a jelenlegi kormány regnálására szóló szerződésük van.

Forrás: Népszabadság

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.