Keresés
Close this search box.

Nagy átrendeződés lesz a közszférában?

Egyes hírek szerint minden korábbinál nagyobb átrendeződés várható a közszférában, mivel a következő kormány más felállásban, más üzenettel és más emberekkel akarja megvalósítani elképzeléseit…

Egyes hírek szerint minden korábbinál nagyobb átrendeződés várható a közszférában, mivel a következő kormány más felállásban, más üzenettel és más emberekkel akarja megvalósítani elképzeléseit. Maguk a közszférában dolgozók is komolyabb átrendeződésre számítanak, ezt jelzi, hogy már hónapokkal ezelőtt elkezdtek a lehetséges állások után tapogatózni.

Árva János, a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete elnöke szerint az egyes tárcáknál dolgozóknak nincsenek illúziók, mivel Magyarországon zsákmányrendszer uralkodik, ezért a fontos helyeken biztosan kicserélődnek az emberek. Azonban azt már komoly problémának nevezte, ha a szakmai apparátuson is komoly érvágás esik, amikor olyan embereket küldenek el, akik több kormányt is kiszolgáltak már.

Csaposs Noémi, a Személyzeti Tanácsadók Magyarországi Szövetségének elnöke szerint is a megszokottnál nagyobb átrendeződés lesz az államigazgatásban, amelynek alsóbb beosztásokban dolgozók is áldozatul fognak esni. A piacon egyébként már megjelentek a közszférából az álláskeresők, mivel sokaknak határozott idejű, a jelenlegi kormány regnálására szóló szerződésük van.

Forrás: Népszabadság

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás