SZEF-es népi kezdeményezés a nyugdíjkorhatár emelése ellen

A Kossuth Rádió Krónika című műsorának nyilatkozva Fehér József, a SZEF alelnöke elmondta: a SZEF újratárgyaltatná a nyugdíjkorhatár emelését…

A Kossuth Rádió Krónika című műsorának nyilatkozva Fehér József, a SZEF alelnöke elmondta: a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma az Országos Választási Bizottsághoz benyújtott és hitelesített népi kezdeményezésével azt szeretné elérni, hogy ne emeljék 65 évre a nyugdíjkorhatárt, mivel nem volt érdemi egyeztetés a korhatáremelésről.

A Varga László SZEF-elnök által benyújtott népi kezdeményezést az OVB március 12-i ülésén hagyta jóvá. Ezt követően ötvenezer aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Országgyűlés újratárgyalja a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre emelését, amelyről tavaly döntött a parlament.

Fehér József szerint számos olyan munkakör, olyan foglalkozás van, amelyben elképzelhetetlen, hogy 65 éves korban dolgozzon valaki. Például bölcsődében, óvodában vagy szociális területen, de mondjuk azt, hogy egy mindennap komoly megpróbáltatást elviselő okmányirodában.
Azért kezdeményezik az újratárgyalást, mivel az Országos Érdekegyeztető Tanács rendkívül gyorsan, több szempontot figyelembe sem véve tárgyalták meg a módosítást. A 2009 tavaszán megszavazott törvény szerint 2016-tól folyamatosan emelkedik a nyugdíjkorhatár, 2027-ben már 65 év lesz.

Forrás: MR1-Kossuth Rádió

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja.

A SZEF delegáltja vezeti az OMB Munkavállalói oldalát

Dudás Katalint, a SZEF delegáltját választották meg az Országos Munkavédelmi Bizottság Munkavállalói oldal ügyvivőjének. Dudás Katalin évek óta segíti a közszolgáltatásokban működő szakszervezetek munkáját, és emellett rendszeresen adja át tudását

A jobb élet reményében – Konferencia meghívó

A jobb élet reményében A kiszámíthatóságtól a munka és magánélet egyensúlyáig – az EU követelmények három tagállam jogharmonizációja tükrében Helyszín: Benczúr Hotel (1068 Budapest, Benczúr u. 35.) Időpont: 2023.03.23. Tovább