Keresés
Close this search box.

SZEF-es népi kezdeményezés a nyugdíjkorhatár emelése ellen

A Kossuth Rádió Krónika című műsorának nyilatkozva Fehér József, a SZEF alelnöke elmondta: a SZEF újratárgyaltatná a nyugdíjkorhatár emelését…

A Kossuth Rádió Krónika című műsorának nyilatkozva Fehér József, a SZEF alelnöke elmondta: a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma az Országos Választási Bizottsághoz benyújtott és hitelesített népi kezdeményezésével azt szeretné elérni, hogy ne emeljék 65 évre a nyugdíjkorhatárt, mivel nem volt érdemi egyeztetés a korhatáremelésről.

A Varga László SZEF-elnök által benyújtott népi kezdeményezést az OVB március 12-i ülésén hagyta jóvá. Ezt követően ötvenezer aláírást kell összegyűjteni ahhoz, hogy az Országgyűlés újratárgyalja a nyugdíjkorhatár 62-ről 65 évre emelését, amelyről tavaly döntött a parlament.

Fehér József szerint számos olyan munkakör, olyan foglalkozás van, amelyben elképzelhetetlen, hogy 65 éves korban dolgozzon valaki. Például bölcsődében, óvodában vagy szociális területen, de mondjuk azt, hogy egy mindennap komoly megpróbáltatást elviselő okmányirodában.
Azért kezdeményezik az újratárgyalást, mivel az Országos Érdekegyeztető Tanács rendkívül gyorsan, több szempontot figyelembe sem véve tárgyalták meg a módosítást. A 2009 tavaszán megszavazott törvény szerint 2016-tól folyamatosan emelkedik a nyugdíjkorhatár, 2027-ben már 65 év lesz.

Forrás: MR1-Kossuth Rádió

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet

1300-an csatlakoztak a munkaképesség-vizsgálatunkhoz!

A SZEF szakszervezeteinek aktivistái 4 héten keresztül papír alapú mérést folytattak a munkahelyeken, intézményekben. A kérdőívezés érintette a kulturális, művészeti, oktatási, szociális ágazatokat, illetve bekapcsolódtak kollégák a telekommunikáció, valamint a