Keresés
Close this search box.

A közszféra szakszervezeti tagdíj levonásának ügye

2023. augusztus 7-én a Miniszterelnöki Kabinetiroda közzé tette azt a jogszabály-tervezetet, amiben egy “salátatörvény” keretében bevezetnék azt a módosítást, ami a közszféra szakszervezeteinek kötelező munkáltatói tagdíj levonását megszünteti. A SZEF minden eszközt megragad annak érdekében, hogy ezt, a SZEF tagszervezetei számára rendkívül hátrányos adminisztrációs vátoztatást megakadályozza. E helyen ennek dokumentumait gyűjtjük folyamatosan össze.

Öt konföderáció megkeresése a szakszervezeti tagdíjak levonása megváltoztatása tárgyában (002)_page-0001

A SZEF oktatási és szervezési munkáját segítő szakértővel, Karácsony Szilárddal is készült beszélgetés arról, hogy mit tehetnek a tagság megerősítésére a szakszervezetek. Elolvasható itt és itt.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.