Keresés
Close this search box.

Felavattuk Somogyi Béla és Bacsó Béla emléktábláját a Józsefvárosban

A SZEF az elmúlt években (2023, 2022) rendszeresen megemlékezett Somogyi Béláról. Az eseményeket mindig közösen szervezzük dr. Erőss Gábor józsefvárosi alpolgármesterrel, valamint a Politikatörténeti Intézettel (PTI). A megemlékezések során felmerült egy emléktábla felállításának igénye mind a három szervezet részéről, sőt, a PTI már korábban is javaslatot tett erre.

Dr. Erőss Gábornak köszönhetően az 2023-ban Józsefváros közgyűlése többségi támogatásával elkészült az emléktábla, amely a Népszava egykori székházára, a mai Tolnay Lajos utca elején található szakiskola épületére került fel.

A megközelítőleg félszáz főt vonzó avató eseményen beszédet mondott a SZEF ügyvivője, a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) elnöke Totyik Tamás. Az avató ünnepségen megjelent a PSZ elnöksége, a Budapesti Szervezet elnöke, valamint a Józsefvárosi PSZ alapszervezet titkára is.
A SZEF tagszervezetei közül a KKDSZ képviseltette magát Dobrovits Orsolya elnökasszony személyében.
A SZEF nevében Csóti Csaba elnök Zlati Róberttel, a MASZSZ elnökével közösen helyezte el a szakszervezeti megemlékezés koszorúját.

A PTI részéről dr. Egry Gábor főigazgató mondott beszédet és helyezett el koszorút.

A Józsefvárosi Önkormányzat nevében dr. Erőss Gábor alpolgármester mondott beszédet, adta át az emléktáblát és koszorúzott közösen a helyi MSZP és Párbeszéd frakciók megjelent képviselőivel.

Diószegi-Horváth Nóra, a Mérce korábbi főszerkesztője méltatta a kezdeményezést és az emléktábla felállítását. Végül a Partizán szerkesztősége elhelyezte koszorúját az emléktáblánál.

Az eseményt élőben közvetítette a Mérce, amely írásos beszámolót is készített.
A Mércével történt együttműködés keretében átvett képgaléria a SZEF honlapján is megtekinthető.
A Népszava rövid tudósításban számolt be a megemlékezésről.
Dr. Erőss Gábor avatóbeszéde.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet