Keresés
Close this search box.

SZEF és Szikra Mozgalom közös majális 2023-ban

Délelőttől késő estig közel 350 érdeklődő fordult meg a józsefvárosi H13 Közösségi térben, ahol különböző kiscsoportos programokba, pódiumbeszélgetésbe, workshopokba, játékokba, színvonalas koncertekbe, színházi előadásokba kapcsolódhattak be a résztvevők. A két szinten, nyitott és zárt térben zajló események sokszor egy időben történtek, így egyszerre több program közül is válogathattak a látógatok, vagy egyszerűen csak megpihenhettek egy frissítő, hideg vagy meleg étel társaságában.

A nap folyamán három pódiumbeszélgetés tartottunk, amelyek az alábbi felületeken nézhetőek vissza.
Közösségépítés Szakszervezetekben és a Mozgalomban panel Szabóné Würth Boglárka MZTSZ, Turcsányi Ildikó a PSZ valamint Csepregi Dávid, a Szikra Mozgalom tagjának részvételével. A beszélgetést Juhász-Boylan Kincső a Mérce szerkesztője moderálta.

Szakszervezetek, Civilek és Önkormányzatok beszélgetés, Kiss Krisztina az ATESZ, Dobrovits Orsolya a KKDSZ és Legendi Mónika a SZÁD, Migács Tibor, az SZTDSZ tagja, valamint Szaniszló Judit az Utcáról a Lakásba Egyesület Lakásügyi Koordinátora részvételével. A beszélgetést Sándor Zoltán a Szikra mozgalom tagja moderálta.

Tóth Jakab beszélget a SZEF elnökével, Csóti Csabával és Jámbor Andrással a Szikra országgyűlési képviselőjével.

A Mérce írásos összefoglalója a beszélgetésről a következő címen jelent meg: Ha a szakszervezetek gyengék maradnak, a kormányváltás sem segít a dolgozókon

Ebéd előtt a Varsányi Szirének, az este zárásaként pedig a Hiúz tartott jóhangulatú koncerteket. A délutáni remek időnek köszönhetően az Nizsinszkij El című színdarab a belső udvar teljes kihasználásával történhetett meg.

A Szikra Mozgalom több délutáni workshoppal készült, ahol több tucatnyian vettek részt Fehér Renátó olvasókörén, egy szervezési gyorstalpalón, valamint a politika és performatívitás csoportmunkájában. Lehetőség volt fajátékokat kipróbálni, a piciknek kreatívkodni, a nagyoknak a tudatos munkavállalói társasjátékot kipróbálni, elidőzni a társasjáték asztal mellet, vagy válogatni a Napvilág Kiadó színvonalas kiadványai között.

A SZEF részéről köszönjük minden a szervezésben és lebonyolításban résztvevő kollégánknak, Szikra aktivistának, fellépőnek és médiának a barátságos hangulatú esemény létrejöttét.

A SZEF elnöke az ATV május 1-jét követően feltett kérdésére válaszolva a politikai élet felelősségéről beszélt a A szakértők szerint gyengék a magyar szakszervezetek, a kormány nem tekinti őket partnereknek című interjúban.

Az esemény képei megtekinthető a Galériában.

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás