Végszavazásra vár a szülői szabadság kérdése!

A SZEF 2022. augusztusa óta folyamatosan fellépett a szülői szabadság (apaszabadság) európai uniós irányelv munkavállalók számára minél előnyösebb magyarországi átültetése érdekében. Az OKÉT ülésen hivatalosan is kifejtett álláspont alapján a jogszabály-tervezet rendkívül rövid határidejű véleményezését is elvégezte Szűcs Viktória, a SZEF alelnöke, a téma szakértője.
A SZEF ezt követően fellépett annak érdekében, hogy a kitűzött cél elérése érdekében a parlamenti képviselők a szakszervezeti álláspontokat jelenítsék meg, továbbá mind a parlamenti részletes vitában, mind a Parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottsága ülésén is segített megjeleníteni egyes módosító javaslatot megfogalmazó képviselők számára a SZEF által is követelt célokat.

Szűcs Viktória interjúja a Civil Rádióban a parlamenti részletes vita után, reflektálva a lefolyt vitára.
– Kordás László felszólalása a parlamenti részletes vitában: 134. felszólalás.
– dr. Gurmai Zita felszólalása a parlamenti részletes vitában: 138. felszólalás.
– a SZEF és a MASZSZ közös támogató levele november 9-én az első, a munkavállalók érdekeit megjelenítő írásbeli módosító indítvány mellett.
– a november 10-13. között beadott további módosító indítványok.
– a Parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottságának jelentése, a módosító indítványokról.
– a Mérce cikke november 14-én, a részletes vita után, de a Parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottsága november 15-ei ülése előtt.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az európai szakszervezetek nemet mondanak a megszorításokra

  Az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Gazdasági Munkabizottsága november 16-án tartotta évzáró ülését Brüsszelben. Napirendjén az európai munkavállalók szempontjából különösen időszerű és fontos kérdések szerepeltek: az EU makrogazdasági kilátásai, a