Végszavazásra vár a szülői szabadság kérdése!

A SZEF 2022. augusztusa óta folyamatosan fellépett a szülői szabadság (apaszabadság) európai uniós irányelv munkavállalók számára minél előnyösebb magyarországi átültetése érdekében. Az OKÉT ülésen hivatalosan is kifejtett álláspont alapján a jogszabály-tervezet rendkívül rövid határidejű véleményezését is elvégezte Szűcs Viktória, a SZEF alelnöke, a téma szakértője.
A SZEF ezt követően fellépett annak érdekében, hogy a kitűzött cél elérése érdekében a parlamenti képviselők a szakszervezeti álláspontokat jelenítsék meg, továbbá mind a parlamenti részletes vitában, mind a Parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottsága ülésén is segített megjeleníteni egyes módosító javaslatot megfogalmazó képviselők számára a SZEF által is követelt célokat.

Szűcs Viktória interjúja a Civil Rádióban a parlamenti részletes vita után, reflektálva a lefolyt vitára.
– Kordás László felszólalása a parlamenti részletes vitában: 134. felszólalás.
– dr. Gurmai Zita felszólalása a parlamenti részletes vitában: 138. felszólalás.
– a SZEF és a MASZSZ közös támogató levele november 9-én az első, a munkavállalók érdekeit megjelenítő írásbeli módosító indítvány mellett.
– a november 10-13. között beadott további módosító indítványok.
– a Parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottságának jelentése, a módosító indítványokról.
– a Mérce cikke november 14-én, a részletes vita után, de a Parlament Vállalkozásfejlesztési Bizottsága november 15-ei ülése előtt.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és

SZEF Nyugdíjas Tagozatának továbbképzése

Tájékoztató   2022. november 23-án a SZEF Nyugdíjas Szervezete továbbképző konferenciát tartott a Benczúr Hotelben. A rendezvényen neves közgazdász egyetemi tanárok és szociológus tartott előadást a megjelent nyugdíjas szakszervezeti tagoknak.

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós