SZEF középszintű képzés zajlott Budapesten

Először találkoztak a SZEF oktatási program legkitartóbb résztvevői. A középszintű képzési program hallgatói Budapesten tanultak 2 napig. A vidékről érkező kollégákkal már április 28.-án este találkoztunk. Egy remek vacsora keretében igyekeztünk felkészülni az előttünk álló 2 napra.

Az oktatás és a képzés célja az volt, hogy az első 3 ciklust elvégző kollegák a tanult elemeket, a gyakorlatba ültetve is alkalmazni tudják. Április 29.-én korán reggel neki is láttunk a feladatoknak. Mindenki frissen, üdén és kipihenten, valamint igazi elvárásokkal és kíváncsisággal tele várta a programot. Az ismerkedés után a központi témánk a szervezés a munkahelyeken volt, melynek keretében elsajátítottuk a gondolkodó beszéd alapelveit. Gyakorlati feladatként egy rövid beszédet kellett tartania a résztvevőknek, melyet a tanultak alapján korrekcióztunk. A nap délutáni részében két fantasztikus előadást hallgattunk meg. Először a munkaegészségügyi kérdésekről kaptunk igazán hasznos információkat – Dudás Katalin munkajogász (ELTE ÁJK) előadásában, majd pedig az érdekképviselet szintjeiről beszélt Kártyás Gábor munkajogász (PPKE JAK).

Másnap Szatmári Lajos tartott egy tartalmas és gyakorlatorientált, interaktív előadást a kommunikációs eszközök és technikák gyakorlati használatáról. Majd pedig a meggyőzési technikák alapelveit ismertük meg. A nap délutáni részében a szervezési feladatokról, a szervező szakszervezet ciklikusságának elemeiről, valamint a szolgáltató, vagy szervező szakszervezeti modell kérdéseit elemeztük és ismertük meg.

Budapesti képzés képei (2022.04.29-30.): 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Svéd delegáció fogadása

Budapestre látogatott a Saco-S, azaz a svéd központi közigazgatásban dolgozók szakszervezete. Kollégáink közel 3000 taggal, 60%-os szervezettséggel bírnak az államigazgatásban. A SZEF elnöke és irodavezetője mellett a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

SZEF workshop vezetőknek

A legkitartóbb kollégák már az 5. ciklusban járnak a SZEF oktatási programjában. Most 2 napos workshop keretében szakszervezet történelemmel, társadalomismerettel, a szociális Európa intézményvével ismerkedtek és a klíma/válságon gondolkodtak közösen.

Szeptemberi EGSZB vélemények

Sürgős intézkedéseket kell elfogadni az uniós polgárokat és fogyasztókat fenyegető energiaszegénység megelőzése és kezelése érdekében. Az EGSZB szeptemberi Plenáris ülése által elfogadott állásfoglalás és érdekesebb vélemények Az energiaszegénység kezelése és