Keresés
Close this search box.

Lakhatási megoldások szakszervezetek bevonásával

2022. március 4-én a SZEF és a Szolidáris Gazdasági Központ (SZGK) közös workshopot tarott a lakhatási problémák kezelésével kapcsolatban.

A közös munka 2021. ősz óta tart és az elmúlt hónapokban több alapszervezet bevonásával és mentorálásával széleskörű felmérést végeztek a programba jelentkező csoportok. A személyes találkozón lehetőség volt kiértékelni a több száz felmérőív eredményeit, közelebbről megvizsgálni a regionális különbségeket és válaszokat keresni az eltérésekre. A résztvevők szakértői segítséggel ötleteltek, tapasztalatokat osztottak az önkormányzatoknál, önkormányzati cégeknél felmerülő lehetséges megoldási típusokra. Megvizsgáltuk milyen kapcsolataink, erősségeink és nehézségeink vannak a helyi szintű tárgyalási lehetőségek tekintetében. Megnéztük a strukturális szervezés módszertan segítségével azt hogyan lehet célirányos kampányokat, minél magasabb szintű bevonodást elérni egy-egy ügy mentén. A SZGK tagjai bemutatták az elmúlt hónapok szervezői tevékenységét, amit a Szociális Ágazatban Dolgozók Szakszervezete (SZÁD) keretein belül végeztek.

Az egésznapos workshopot követően a résztvevők abban maradtak, hogy felmérjük egy jövőbeni közös tanulás lehetőségét egy újabb lakhatási szereplővel, akiknek nagy tapasztaltuk van önkormányzatokkal megvalósuló közös együttműködésekben.

A projektet a Friedrich Ebert Alapítvány támogatta.

Képek

A programban a következő szakszervezeti csoportok vettek részt:

SZEF/Autonóm Területi Szakszervezet Miskolc

SZEF/Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete Újpest

SZEF/Pedagógusok Szakszervezete Baranya megyei szervezete Pécs

SZEF/Pedagógusok Szakszervezete Budapesti szervezete Kőbánya

SZEF/Pedagógusok Szakszervezete Somogy megyei szervezete Siófok

ÉSZT/Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás