Partneri kapcsolatok építése kezdődött a 18. kerületi foglalkoztatottak érdekében

2020. június 11-én a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) budapesti koordinációjának vezetésével 1,5 órás találkozóra került sor a 18. kerület vezető tisztségviselőivel.

A szakszervezeti képviselők azzal a szándékkal érkeztek, hogy magas szintű jogszabály által meghatározott helyi szintű érdekegyeztető fórum elindítását készítsék elő, ami elősegítené az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben dolgozók bevonását az őket érintő kérdések véleményezési, egyeztetési folyamataiba. Több pozitív lépés történt az elmúlt hónapokban az önkormányzat és a szervezett szakszervezeti csoportok között, így megvan a nyitottság a magasabb szintű együttműködés megteremtésére. A felek átbeszélték a veszélyhelyzetben szerzett tapasztalatokat, valamint az önkormányzati elvonásokból eredő nehézségeket, azok lehetséges kihatását a dolgozókra és a szolgáltatásokra.

A felek megállapodtak, hogy egy hónap múlva újra tárgyalnak, valamint a tagszervezetek ennek tudatában folytatják a bölcsődei, óvodai, kulturális, valamint a hivatali területen a szakszervezeti tagság népszerűsítését, ahol lehetőség van a kollektív szerződések előkészítését.

Az önkormányzat részéről jelent volt dr. Ronyecz Róbert jegyző, Kőrös Péter és Petrovai László alpolgármester urak.

A SZEF részéről jelen volt Dobrovits Orsolya, a SZEF budapesti koordinátora, Halasi Nikolett a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete XVIII. Kerületi Alapszervezetének (BDDSZ) titkára, Szűcs Viktória a BDDSZ elnöke (SZEF alelnök), Sinkovicsné Pirigyi Katalin a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) kerületi titkára, Hományi András a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) alapszervezeti titkára, valamint Dvorácskó Balázs a SZEF szervezési titkára.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Nemzeti Konzultáció az oktatásért!

ORSZÁGOS TÜNTETÉS A BUDAPESTI KOSSUTH TÉREN! A Pedagógusok Szakszervezete és noÁr országos tüntetést szervez 2022. november 26-án! Kora délután a petíciónkat adjuk át a Belügyminisztérium képviselőjének, majd közösen átvonulunk a

Lefolyt 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat

A lefolyt 2022. évi közalkalmazotti reprezentativitás vizsgálat eredményeként a szakszervezeti konföderációk közül egyedüliként a SZEF érte el az országos közalkalmazotti reprezentatív konföderáció besoroláshoz szükséges 5%-ot meghaladó közalkalmazotti szakszervezeti tagság mértékét.