Keresés
Close this search box.

Partneri kapcsolatok építése kezdődött a 18. kerületi foglalkoztatottak érdekében

2020. június 11-én a Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) budapesti koordinációjának vezetésével 1,5 órás találkozóra került sor a 18. kerület vezető tisztségviselőivel.

A szakszervezeti képviselők azzal a szándékkal érkeztek, hogy magas szintű jogszabály által meghatározott helyi szintű érdekegyeztető fórum elindítását készítsék elő, ami elősegítené az önkormányzat fenntartásában lévő intézményekben dolgozók bevonását az őket érintő kérdések véleményezési, egyeztetési folyamataiba. Több pozitív lépés történt az elmúlt hónapokban az önkormányzat és a szervezett szakszervezeti csoportok között, így megvan a nyitottság a magasabb szintű együttműködés megteremtésére. A felek átbeszélték a veszélyhelyzetben szerzett tapasztalatokat, valamint az önkormányzati elvonásokból eredő nehézségeket, azok lehetséges kihatását a dolgozókra és a szolgáltatásokra.

A felek megállapodtak, hogy egy hónap múlva újra tárgyalnak, valamint a tagszervezetek ennek tudatában folytatják a bölcsődei, óvodai, kulturális, valamint a hivatali területen a szakszervezeti tagság népszerűsítését, ahol lehetőség van a kollektív szerződések előkészítését.

Az önkormányzat részéről jelent volt dr. Ronyecz Róbert jegyző, Kőrös Péter és Petrovai László alpolgármester urak.

A SZEF részéről jelen volt Dobrovits Orsolya, a SZEF budapesti koordinátora, Halasi Nikolett a Bölcsődei Dolgozók Demokratikus Szakszervezete XVIII. Kerületi Alapszervezetének (BDDSZ) titkára, Szűcs Viktória a BDDSZ elnöke (SZEF alelnök), Sinkovicsné Pirigyi Katalin a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) kerületi titkára, Hományi András a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) alapszervezeti titkára, valamint Dvorácskó Balázs a SZEF szervezési titkára.

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Az ILO főigazgatójával találkoztunk

2024. június 20-án Gilbert F. Houngbo, az ILO főigazgatója találkozott magyar szakszervezeti konföderációk, munkáltatói szervezetek és a kormány képviselőivel. A szakszervezeti konföderációkkal tartott egyeztetésen a SZEF-et Csóti Csaba, elnök, Szűcs

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet