Keresés
Close this search box.

VI. SZEFIT Országos Találkozó

Sikeresen zárult a SZEFIT VI. Országos Találkozója Balatonszemesen. Az immár hagyományosnak tekinthető rendezvényen idén 7 SZEF tagszakszervezettől összesen 32 fiatal vett részt. A program során a fiataloknak lehetőségük volt jobban megismerkedni a SZEFIT eddigi munkásságával, illetve részt vállalni a jövőbeli programok és struktúra alakításában. Emellett találkozhattak a SZEF és tagszervezetei vezetőivel és hasznos előadásokon vehettek részt. 

A pénteki program a résztvevők köszöntése után a szokásos vezetői kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, amely során vendégünk volt – a képen balról jobbra haladva sorban – Galló Istvánné SZEF alelnök, Földiák András SZEF elnök, Boros Péterné SZEF alelnök – MKKSZ elnök, Csóti Csaba KKDSZ elnök, Szűcs Viktória BDDSZ elnök. A beszélgetést Szatmári Lajos SZEFIT alelnök moderálta. Szó volt a szakszervezetek jelenlegi és jövőbeli kilátásairól és problémáiról, a közszolgálatokban bejelentett elbocsátási tervekről, a SZEF struktúrájában várható estleges változásokról és általában a fiatalok szerepéről a magyar szakszervezeti mozgalomban.

Ezt követően rövid a vacsora után csapatépítő feladatokkal zárult az este, ahol a résztvevők jobban megismerhették egymást, felkészülve a másnapi kiscsoportos feladatokra.

A szombati program Nagy Viktória SZEFIT elnök prezentációjával kezdődött, amelyben bemutatta a SZEFIT eddigi munkásságát, illetve felhívta a figyelmet néhány még idén esedékes rendezvényre, ahová a fiatalokat is várják. A prezentáció teljes terjedelmében olvasható a csatolmányban. 

 

A délelőtt további részében a generációk együttműködése a munkahelyeken, illetve a szakszervezetekben volt a téma. Előbb Meretei Barbara, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója beszélt a generációk között magatartásban, munkavállalási attitűdökben mutatkozó különbségekről a munkahelyeken, majd Szabó Zsuzsanna PSZ elnök osztotta meg tapasztalatait a témában a szakszervezetek szempontjából Németh Rita és Balás-Gál Veronika SZEFIT alelnökök segítségével. Meretei Barbara prezentációja szintén elérhető a csatolmányban.

 

A délután folyamán zajlott az első SZEFIT szakszervezeti kihívás napi vetélkedő, melynek során a résztvevők kisebb csapatokra osztva oldottak meg a szakszervezetek munkájához kapcsolódó játékos feladatokat, majd a döntőben a SZEFIT által korábban az EFOTT-ra kifejlesztett élő társasjátékban vettek részt. A jó hangulatú vetélkedő során a résztvevők hasznos ismeretekkel gazdagodhattak munkavállalói és szakszervezeti ismeretek formájában.

 

A vasárnapi nap a tervezésről szólt, itt a résztvevők egy World Café módszerű kiscsoportok brainstorming feladat során megoszthatták ötleteiket a SZEFIT jövőjével kapcsolatban. A csoportok 4 témakört dolgoztak fel: struktúra, kommunikáció, programok és tagszervezés. A munkacsoportok eredményét a SZEFIT Elnöksége részletes javaslatok kidolgozásához fogja alapul használni, amelyeket a tervek szerint a SZEF Ügyvivő Testülete, majd Kongresszusa elé terjesztenek.

A résztvevők visszajelzései alapján a VI. SZEFIT Országos Találkozó sikeresen zárult, az elégedettségi kérdőívek tanulsága szerint minden résztvevő hasznos információkhoz jutott és egyúttal jól is érezte magát a hétvége folyamán, így a program folytatása mindenképpen indokolt 2019-ben is.

További fotók elérhetőek itt: https://szef.hu/galeria/vi-szefit-orszagos-talalkozo

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.