VI. SZEFIT Országos Találkozó

Sikeresen zárult a SZEFIT VI. Országos Találkozója Balatonszemesen. Az immár hagyományosnak tekinthető rendezvényen idén 7 SZEF tagszakszervezettől összesen 32 fiatal vett részt. A program során a fiataloknak lehetőségük volt jobban megismerkedni a SZEFIT eddigi munkásságával, illetve részt vállalni a jövőbeli programok és struktúra alakításában. Emellett találkozhattak a SZEF és tagszervezetei vezetőivel és hasznos előadásokon vehettek részt. 

A pénteki program a résztvevők köszöntése után a szokásos vezetői kerekasztal beszélgetéssel kezdődött, amely során vendégünk volt – a képen balról jobbra haladva sorban – Galló Istvánné SZEF alelnök, Földiák András SZEF elnök, Boros Péterné SZEF alelnök – MKKSZ elnök, Csóti Csaba KKDSZ elnök, Szűcs Viktória BDDSZ elnök. A beszélgetést Szatmári Lajos SZEFIT alelnök moderálta. Szó volt a szakszervezetek jelenlegi és jövőbeli kilátásairól és problémáiról, a közszolgálatokban bejelentett elbocsátási tervekről, a SZEF struktúrájában várható estleges változásokról és általában a fiatalok szerepéről a magyar szakszervezeti mozgalomban.

Ezt követően rövid a vacsora után csapatépítő feladatokkal zárult az este, ahol a résztvevők jobban megismerhették egymást, felkészülve a másnapi kiscsoportos feladatokra.

A szombati program Nagy Viktória SZEFIT elnök prezentációjával kezdődött, amelyben bemutatta a SZEFIT eddigi munkásságát, illetve felhívta a figyelmet néhány még idén esedékes rendezvényre, ahová a fiatalokat is várják. A prezentáció teljes terjedelmében olvasható a csatolmányban. 

 

A délelőtt további részében a generációk együttműködése a munkahelyeken, illetve a szakszervezetekben volt a téma. Előbb Meretei Barbara, a Budapesti Corvinus Egyetem oktatója beszélt a generációk között magatartásban, munkavállalási attitűdökben mutatkozó különbségekről a munkahelyeken, majd Szabó Zsuzsanna PSZ elnök osztotta meg tapasztalatait a témában a szakszervezetek szempontjából Németh Rita és Balás-Gál Veronika SZEFIT alelnökök segítségével. Meretei Barbara prezentációja szintén elérhető a csatolmányban.

 

A délután folyamán zajlott az első SZEFIT szakszervezeti kihívás napi vetélkedő, melynek során a résztvevők kisebb csapatokra osztva oldottak meg a szakszervezetek munkájához kapcsolódó játékos feladatokat, majd a döntőben a SZEFIT által korábban az EFOTT-ra kifejlesztett élő társasjátékban vettek részt. A jó hangulatú vetélkedő során a résztvevők hasznos ismeretekkel gazdagodhattak munkavállalói és szakszervezeti ismeretek formájában.

 

A vasárnapi nap a tervezésről szólt, itt a résztvevők egy World Café módszerű kiscsoportok brainstorming feladat során megoszthatták ötleteiket a SZEFIT jövőjével kapcsolatban. A csoportok 4 témakört dolgoztak fel: struktúra, kommunikáció, programok és tagszervezés. A munkacsoportok eredményét a SZEFIT Elnöksége részletes javaslatok kidolgozásához fogja alapul használni, amelyeket a tervek szerint a SZEF Ügyvivő Testülete, majd Kongresszusa elé terjesztenek.

A résztvevők visszajelzései alapján a VI. SZEFIT Országos Találkozó sikeresen zárult, az elégedettségi kérdőívek tanulsága szerint minden résztvevő hasznos információkhoz jutott és egyúttal jól is érezte magát a hétvége folyamán, így a program folytatása mindenképpen indokolt 2019-ben is.

További fotók elérhetőek itt: https://szef.hu/galeria/vi-szefit-orszagos-talalkozo

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Október 1. Az idősek világnapja

Az ENSZ Közgyűlése 1991-ben határozott arról, hogy október elsejét az idősek világnapjává nyilvánítja. A cél az volt, hogy felhívják a világ figyelmét az idősekre annak érdekében, hogy méltányos életkörülmények között

ILO 100 – és egy holnapi határidő

Dr. Agg Géza Magyarország ILO tagságának centenáriumára Az ILO (Nemzetközi Munkaügyi Szervezet) az első világháború befejezése után a szakszervezetek sürgetésére a versailles-i békeszerződés XIII. fejezetében lefektetett elvek alapján 1919. június

Beszámoló a NYOK nyári képzéséről

A Nyugdíjasok Országos Képviselete augusztus 30-án Zamárdiban nagyon tartalmas programmal értekezletet rendezett a szervezet tagjainak. Tekintettel arra, hogy a SZEF Nyugdíjas Választmánya is tagja a NYOK-nak ezért mi is résztvevők