KÖZLEMÉNY: Dr. Mayer Lajos a FERPA élén

A SZEF Sajtóiroda az alábbi közleményt adta ki a mai napon a sajtó számára.

A FERPA (Fédération Européenne des Retraités et des Personnes Agées/ European Federation of Retired and Older People) 8. kongresszusán Brüsszelben elnökké választották Dr. Mayer Lajost, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF) Nyugdíjas Választmányának elnökét.

Ezzel a SZEF mindkét rétegszervezetének elnöke bekerült az európai szakszervezeti vezetők körébe, hiszen Nagy Viktória, a SZEF Ifjúsági Tagozatának (SZEFIT) elnöke 2017. december 12-e óta az ETUC Ifjúsági Bizottságának elnöke. Közép-és Kelet Európából még nem töltöttek be ilyen magas tisztséget; külön figyelemre méltó, hogy mindketten ugyanazon magyar szakszervezet, a SZEF tagjai.

A 80 milliós tagságú ETUC (Európai Szakszervezeti Szövetség) egyik fontos rétegszervezete a FERPA, az Idősek és Nyugdíjasok Európai Szövetsége, amely ma az eu-i nyugdíjas és idős emberek legreprezentatívabb szervezete, tevékenysége fókuszában a szociális védettség fejlesztése/erősítése áll, különös tekintettel a nyugdíjakra, az egészség gondozására, a társadalmi kirekesztődés elleni harcra és a szegénységre. A FERPA 25 európai ország 39 nyugdíjas tagszervezetét tömöríti, mintegy 10 millió egyéni, tagdíjat fizető tagja van. A FERPA 7. kongresszusát  2015-ben Budapesten rendezték.

Bővebben: https://szef.hu/rovatok/93-nyugdijas/3176-mayer-lajos-a-ferpa-elen

SZEF Sajtóiroda

Külügyi hírek

Beszámoló az Európai Szakszervezeti Szövetség (ETUC) Végrehajtó Bizottsága üléséről Brüsszel, 2022. december 6. Új ETUC főtitkár; felkészülés, jelölések a 2023. évi tisztújító ETUC kongresszusra; mesterséges intelligencia a munka világában; biztonságban