Keresés
Close this search box.

Az alacsony bér nem OK!

Rövid beszámoló a KKDSZ flashmob akciójáról

Azonnali bértárgyalást követel a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ), amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete elé szervezett akciót a Kultúra Napja alkalmából 2016. január 20-án.
 
A flashmob akció keretében először egy szatírikus színházi performanszot láthattak az érdeklődők, amely a kulturális területen dolgozók tarthatatlan bérezési helyzetére igyekezett felhívni a figyelmet. 
 
Ezt követően beszédet mondott Papp Katalin megbízott KKDSZ elnök: Papp Katalin MB_elnok_elmondott_beszede
 
A megmozduláson az EPSU képviselője is felszólalt, majd Csóti Csaba KKDSZ elnök felolvasta a KKDSZ petícióját, amelyet a szakszervezet képviselőitől Závogya Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár vett át.

A petícióban a szakszervezet az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint a Belügyminisztériummal követel tárgyalásokat. A Balog Zoltán tárcavezetőnek címzett dokumentumban a bértárgyalások alapjaként azt jelölték meg, hogy a bértáblák szerinti legkisebb nettó illetmény legyen legalább azonos a számított minimálbérrel, a többi illetmény összege a tábla arányában emelkedjen.

A petíció teljes szövege itt olvasható: KKDSZ_Peticio_2016_01_20_Word_

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Veszélyben Európa zöld átállása?

Beszámoló a Eurofound által szervezett webinárról Habár az Európai Unió deklarált célja, hogy 2050-re teljesen klímasemleges lesz, az utóbbi időben felerősödtek azok a hangok, amik több oldalról megkérdőjelezik ezt: vannak,

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata

A Közép-európai Szakszervezeti Hálózat (CETUN) határozata, amely együttműködésnek Magyarországról a SZEF és a MASZSZ a részese. A szociális Európa bővítése: Az EU konvergenciájának és bővítésének szükségszerűsége Brüsszel, 2024. június 24.

Munkaidő-csökkentés az igazságos átmenet érdekében

Munkaidő-csökkentés az igazságos átmenet érdekében – ETUI kurzus 2024. 05. 29-31. Bruges A litván Solidarumas és a montenegrói SSCG szakszervezeti szövetségek által szervezett képzésen litván, montenegrói, lett, olasz és spanyol