Az alacsony bér nem OK!

Rövid beszámoló a KKDSZ flashmob akciójáról

Azonnali bértárgyalást követel a Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete (KKDSZ), amely az Emberi Erőforrások Minisztériumának épülete elé szervezett akciót a Kultúra Napja alkalmából 2016. január 20-án.
 
A flashmob akció keretében először egy szatírikus színházi performanszot láthattak az érdeklődők, amely a kulturális területen dolgozók tarthatatlan bérezési helyzetére igyekezett felhívni a figyelmet. 
 
Ezt követően beszédet mondott Papp Katalin megbízott KKDSZ elnök: Papp Katalin MB_elnok_elmondott_beszede
 
A megmozduláson az EPSU képviselője is felszólalt, majd Csóti Csaba KKDSZ elnök felolvasta a KKDSZ petícióját, amelyet a szakszervezet képviselőitől Závogya Magdolna kultúráért felelős helyettes államtitkár vett át.

A petícióban a szakszervezet az Emberi Erőforrások Minisztériumával, a Nemzetgazdasági Minisztériummal, valamint a Belügyminisztériummal követel tárgyalásokat. A Balog Zoltán tárcavezetőnek címzett dokumentumban a bértárgyalások alapjaként azt jelölték meg, hogy a bértáblák szerinti legkisebb nettó illetmény legyen legalább azonos a számított minimálbérrel, a többi illetmény összege a tábla arányában emelkedjen.

A petíció teljes szövege itt olvasható: KKDSZ_Peticio_2016_01_20_Word_

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós