Ismét nemet mondott a kormány az OKÉT-on!

A mai napon 9 órától ülést tartott az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT). A Munkavállalói Oldal kormányzati választ várt a november 24-ei ülésen elmondott, és a 2015. évi keresetekre vonatkozó javaslatára.

SAJTÓ KÖZLEMÉNY

A mai napon 9 órától ülést tartott az Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanács (OKÉT).

A Munkavállalói Oldal kormányzati választ várt a november 24-ei ülésen elmondott, és a 2015. évi keresetekre vonatkozó javaslatára.

A Munkavállalói Oldalt alkotó szakszervezetek képviselői megkapták a választ: NEM!

A kormány nemet mondott a több éves megállapodásra, és arra, hogy ennek kezdeteként a közszolgálati dolgozók keresetét minimum 5 százalékkal emeljék meg 2015. január 1-jétől.

Ez a válasz elfogadhatatlan! Ezzel a válasszal a kormány tovább mélyíti a dolgozói szegénységet, munkáltatóként semmibe veszi a több mint 660 ezer közszolgálati munkavállalót.

A Munkavállalói Oldalt alkotó szakszervezetek tiltakozásul felálltak a tárgyalóasztaltól, abbahagyták a kormánnyal történő további egyeztetést, és december 12-én egyeztetnek a tiltakozás közös formájának a megtalálásáról.

Budapest, 2014. december 9.

 

Varga László

elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Júliusi EGSZB vélemények

Az európai társadalmakat már eddig is súlyosan érintette a világjárvány, az ukrán válság pedig egy újabb hatalmas sokkhatás, amelyet leginkább társadalmaink legkiszolgáltatottabb helyzetben lévő tagjai éreznek meg. Az elkövetkező uniós