Keresés
Close this search box.

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége IX. Kongresszusa

A KSZSZ 2014. október 30- án megtartotta IX. kongresszusát

A KSZSZ 2014.  október 30- án megtartotta IX. kongresszusát, melynek napirendjén az alábbi témák szerepeltek:

1. Varga László, a SZEF elnökének előadása:Tájékoztató a Magyar Szakszervezeti Szövetség megalakulásával kapcsolatban

Az előadás meghallgatása és konzultáció lefolytatása után a KSZSZ Kongresszusa a következő határozatokat fogadta el:

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége támogatja, hogy a SZEF beolvadjon a Magyar Szakszervezeti Szövetségbe és kinyilvánítja azon szándékát, hogy a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma beolvadása után a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége tagja legyen a Magyar Szakszervezeti Szövetségnek.

2. Bibó István Emlékérem adományozása– Varga László, a SZEF elnöke részére

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége IX. Kongresszusa Varga Lászlót, a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elnökét, a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnökét a Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége érdekében hosszú időn át végzett fáradhatatlan munkájáért, kiemelkedő szakszervezet-politikai és érdekvédelmi tevékenységéért Bibó István Emlékéremben részesítette.

Varga László Méltatása: 

Varga László

a Szakszervezetek Együttműködési Fóruma elnöke,   

a Magyar Szakszervezeti Szövetség alelnöke

Varga László 1953. december 8-án született Miskolcon. 1972-ben érettségizett, majd autó-motorszerelő képesítést szerzett. A Miskolci Egyetem műszaki szakoktató szakát 1979-82. között, a Kossuth Lajos Tudomány Egyetem történelem szakát 1983-1987. között, a Budapesti Műszaki Egyetem közoktatás-vezetői szakát pedig 2000-2002. között végezte el

1977-79-ig az ÉPFU-nál autószerelőként dolgozott.  A 101. számú Szemere Bertalan Szakmunkásképző Intézet szakoktatója lett 1979-ben. Közoktatási és ifjúságpolitikai előadó a KISZ Borsod megyei bizottságában, majd az MSZMP miskolci városi bizottságánál 1980-89. között. A miskolci Szemere Bertalan Középiskola tanára, kollégium vezető-helyettese 1989-től.

A Pedagógusok Szakszervezetének 1975-től tagja. Intézményi SZB-titkár, megyei elnök, a PSZ Országos Vezetőségének és Ügyvivő Testületének tagja. 1998-tól országos titkár, 2003-tól 2007-ig a Pedagógusok Szakszervezetének  elnöke. A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának ügyvivője 1998-tól, alelnöke 2003-tól 2007-ig.

A SZEF IV. Kongresszusán 2007. június 8-án választották a SZEF elnökévé, majd 2011-ben újraválasztották.

Varga László aktív közreműködője volt az Országos Érdekegyeztető Tanácsnak annak 2011-es megszűnéséig. Tagja a Nemzeti Gazdasági és Társadalmi Tanácsnak. A Országos Közszolgálati Érdekegyeztető Tanácsban meghatározó szerepet tölt be. SZEF elnöki tisztségében különböző nemzetközi fórumokon képviseli a hazai munkavállalókat, elsősorban a közszféra dolgozóit. Számos hazai és nemzetközi fórumon tartott előadást.

A Magyar Szakszervezeti Szövetség egyik megálmodója, az alakuló csúcsszövetség szellemi motorja.

Varga László történelem tanári tudását és a mozgalomban szerzett tapasztalatait önzetlen módon és magas elhivatottsággal hasznosította különböző szakszervezeti tisztségeiben.

Budapest, 2014. október 20.  

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

A SZEF delegáltja az ILO 112. ülésén

Új társadalmi szerződés szükségessége, veszélyes anyagok a munkahelyeken, az ápolás, mint társadalmi kérdés, az alapvető jogok érvényesülése a munkahelyeken Beszámoló az ENSZ Nemzetközi Munkaügyi Szervezete, az ILO 2024 júniusi, 112.

Új vezetőséget választott a SZEF Ifjúsági Tagozata

2024. június 10-én SZEFIT küldött közgyűlésre került sor, ahol a megjelent delegáltak új elnököt, valamint négy fő alelnököt választottak. A hivatalos részt követően egy rövid ötletelést is tartottak a megjelentek.

EUROFEDOP Minisztériumok Szakmai Tanácsának ülése Budapesten

A Közszolgálati Szakszervezeti Szövetség (KSZSZ) szervezésében megrendezett kétnapos eseményre meghívást kapott a SZEF is. A szemináriumon különböző közszolgáltatási területeken szervezkedő szakszervezetek mutatták be sikereiket, nehézségeiket és hívták fel a figyelmet