KSZSZ – MKKSZ: Köszöntjük a közszolgálati tisztviselőket!

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) köszönti a közszolgálati dolgozókat.

 

Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége

(KSZSZ)

1052 Budapest, Deák F. u. 23.

Telefon: 317-3753

Telefax: 317-2058

E-mail: kszsz.titkarsag@enternet.hu

 

Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ)

1146 Budapest, Abonyi u. 31.

Telefon: 3384-002

Telefax: 3384-271

E-mail: mkksz@mkksz.org.hu

Internet: www.mkksz.org.hu

 

KÖSZÖNTJÜK A KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐKET!

A Közszolgálati Szakszervezetek Szövetsége (KSZSZ) és a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) nevében a

KÖZSZOLGÁLATI TISZTVISELŐK NAPJA

alkalmából nagyrabecsüléssel és munkájuk iránt érzett tisztelettel köszöntjük Magyarország közigazgatásában dolgozó kormánytisztviselőket, köztisztviselőket és valamennyi munkavállalót.

Július 1-je a közhivatalokban dolgozók ünnepe. Ebből az alkalomból is meggyőződéssel állítjuk, hogy ezen a területen dolgozók kiemelkedően megfelelnek a növekvő követelményeknek.

Az állampolgárok részéről megnyilvánuló jogos elvárás a magas fokú szakmai felkészültség, az empátia, a lelkiismeretesség és mindenekelőtt az ügyfélközpontú ügyintézés. E hivatás gyakorlói ennek tudatában végzik mindennapi munkájukat. Tisztában vannak azzal, hogy  milyen felelősséget jelent a lakosság, az ügyfelek és az állam szolgálata, a közjó érvényre juttatása.

Közszolgálati hivatásuk felelősségteljes gyakorlásáért a kormánytisztviselőket és a köztisztviselőket elismerés, köszönet és érzékelhetőbb társadalmi megbecsülés illeti.

Közigazgatásunk jól szolgálja Magyarországot. Mindez azonban nem tükröződik e munkát végzők javadalmazásában.  Az utóbbi években romlott a közszolgálatban dolgozók jövedelmi helyzete, hátrányos változások történtek a közhivatalnokok élet- és munkakörülményeiben.  Több mint fél évtizede nincs általános bérfejlesztés, változatlanok az illetménytételek, csökkent a keresetek reálértéke, és ezért  ebben a munkavállalói körben is  megjelentek a  napi megélhetési gondok.

A megoldás érdekében ismételten határozottan felkérjük Magyarország Kormányátmint munkáltatót -, hogy a 6. éve befagyasztott közszolgálati illetményeket   legalább 20 %-os mértékben növelje!

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy a közszolgálati dolgozók általános bérrendezése nem csak az érintett  munkavállalók  jövedelmi-, megélhetési- helyzetének   javítása tekintetében sürgető. Annak megoldása érdekében is kell közös erőfeszítéseket tennünk, de azért is, mert ma már a munka értékétől tartósan leszakadó díjazás a közszolgálati feladatok színvonalas ellátását is veszélyeztetheti.

A KSZSZ és az MKKSZ hív és vár minden kormánytisztviselőt és köztisztviselőt a szakszervezetekbe! Csak az összefogás, a cselekvő szolidaritás és a közös fellépés eredményezheti a közigazgatási munkavállalók helyzetének javulását. Számítunk a lakosság, az ország közvéleményének támogatására, és együttműködést ajánlunk az e területen működő  szakmai érdekképviseleteknek.

Ünnepük alkalmából a magyar közigazgatásban dolgozó valamennyi közszolgálati tisztviselőnek és munkavállalónak szakmai sikereket, jó egészséget és egyéni boldogulást kívánunk!

Budapest, 2014. június 30.  

Dr. Agg Géza, KSZSZ elnök             Boros Péterné, MKKSZ főtitkár                                 

 

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Tisztes Munka Világnapja esemény

Nem csak az augusztusi életveszélyes kormányzati tervezet, hanem a közszolgáltatások ágazatait érintő évek óta tartó folyamatos átalakításnak nevezett rombolások, amelyek veszélyeztetik a biztonságos és színvonalas munkavégzést. Ezért Dr. Dudás Katalin

Szakszervezeti tagdíjlevonásról a Klubrádióban

Csóti Csabát nyilatkozott a szakszervezeti tagdíjlevonást tiltó jogszabálymódosításról a Kluburádió Szolidaritás című műsorában. Meghallgatom a teljes Szolidarítás 2023. szeptember 27., szerdai c. műsorát.. Meghallgatom Csóti Csaba: Közalkalmazotti szakszervezetek helyzete c,

A SZEF tagszervezetei a Lakásmeneten

Küzdünk a közjó érdekében A Szakszervezetek Együttműködési Fóruma mint a közszolgáltatásokban dolgozókat tömörítő szakszervezeti szövetség hosszú évek óta dolgozik együtt a lakhatásban érintett szervezetekkel, hogy megoldásokat találjanak az egyre mélyülő

Koreai delegációt fogadtunk

Koreai delegációt fogadott a SZEF küldöttsége, ahol az elmúlt 20 évben a tudatos szakszervezeti oktatással megerősített mozgalomról hallhattunk szaktársainktól. Hogyan tört ki az elnyomásból 20 éve a dél-koreai mozgalom? Hogyan

A lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásai

Beszámoló a Szolidáris Gazdaság Központ lakhatási válság műhely konferenciájáról 2023.09.20-21. Budapest A Szolidáris Gazdaság központ zártkörű műhely konferenciát tartott az Európában kialakult lakhatási-és energiaválság lehetséges megoldásairól. A szakszervezetek képviselői a