Keresés
Close this search box.

X. Kongresszusát tartotta a KKDSZ

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete április 8-án tartotta X. Kongresszusát, és a szakszervezet 1989. április 8-án történt megalakulásának 25. évfordulós ünnepségét.

A Közgyűjteményi és Közművelődési Dolgozók Szakszervezete április 8-án tartotta X. Kongresszusát, és a szakszervezet 1989. április 8-án történt megalakulásának 25. évfordulós ünnepségét.

A tisztújító kongresszus három jelölt közül a KKDSZ eddigi elnökét, Földiák Andrást választotta újabb öt évre elnöknek, valamint Papp Katalin muzeológust és Csóti Csaba levéltárost alelnököknek.

A KKDSZ 12 fős elnökségének további tagjai:

Könyvtári tagozatvezetők: Madarász Katalin, Schmidtné Vitai Bernadett  

Közművelődési tagozatvezetők: Kiss Ernő, Nádor Tamás

Levéltári tagozatvezetők: dr. Bodor Mihály, P. Szigetváry Éva

Múzeumi tagozatvezetők: Kiss Vendel, Boros Judit

Nyugdíjas tagozatvezető: dr. Mészáros Balázs

A szakszervezet a munkavállalók érdekvédelme mellett továbbra is fontosnak tartja a kultúra társadalmi jelenlétének erősítését és a szakmai érdekvédelmi feladatok ellátását. Annak elősegítéséért dolgozik, hogy a közgyűjtemények és a közművelődési intézmények megfelelő körülmények között, magas szinten legyenek képesek céljaikat szolgálni.

A KKDSZ elnökjelöltjei, valamint a kongresszus a következő időszak legfontosabb feladataként határozta meg a szakterület béremelésének elérését. A könyvtári, közművelődési, levéltári, múzeumi szakmai feladatok színvonalas ellátását, és ez által már a magyar kultúra helyzetét is veszélyezteti ez a méltatlanul alacsony és hatodik éve változatlan bértábla. A mai helyzet elfogadhatatlan, káros és sértő.

Amennyiben a tárgyalások az új kormánnyal rövid időn belül nem vezetnek eredményre, akkor javítani fogják a szakszervezet tagjainak demonstrációs képességét, és más akciókat indítanak, mindaddig folytatva azokat, ameddig megnyugtató jövedelmi és életminőség változás nem következik be.

Budapest, 2014. április 9.                                                                                                         

Földiák András

elnök

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Csóti Csaba a Klubrádióban

Csóti Csaba volt a Klubrádió Szolidaritás című műsorának a vendége. A SZEF elnöke a szakszervezeti oktatásról, valamint a közszféra helyzetéről beszélgetett a műsorvezető Selmeci Jánossal. Meghallgatom a a Klubrádió Szolidarítás

SZEF alapszintű oktatás 2. csoport zárónap

Szervezkedő munkavédelem a közszférában. 2024. március 9-én ezzel a témával zárult az alapszintű képzési programunk. “Nem is tudtam, hogy ilyen izgalmas a munkavédelem. Feszélyezett eddig, hogy nincs elég tudásom, de

Megjelent az EGSZB Munkavállalói csoportjának a kiadványa

A SZEF elkötelezett az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) prioritási dokumentumában megfogalmazott célok elérése tekintetében. A most közzétett kiadvány különösen fontos, hiszen az EU soros elnökségét 2024 második felétől