Kockán az életed!

December 3. – vonulás a Parlamenttől az Akadémiáig

KÖVETELÉSEK

Mentsük meg az egészségügyet! Meg kell állítani a szakképzett egészségügyi dolgozók külföldre vándorlását! Haladéktalanul vissza kell pótolni az egészségügyből kivont ezermilliárdokat!

Követeljük a tisztes költségvetést, amely értéknek tekinti hazánk múltjának és jelenének kultúráját, a dokumentáló és kutató közgyűjteményi műhelyeket!

Követeljük, hogy a kormány hagyja abba a rendőri hivatás lejáratását!
Vonja vissza a rendvédelem érdekképviseleti szervezeteinek tönkretételére irányuló jogszabály-tervezeteket!

A közintézményekben a bérek negyedik éve változatlanok, csökken a létszám, csökken az intézmények költségkerete. Mindez már veszélyezteti a normális munkát, lehetetlenné teszi a szolgáltatások magas színvonalú biztosítását. Követeljük az előrelátó tervezést, a munkakörülmények javítását!

Nem kérünk az atyáskodó államból! Követeljük, hogy a települések szabadon dönthessenek arról, fenn kívánják-e tartani iskolájukat, óvodájukat, művelődési intézményeiket, hivatalukat!

A kormány terveit látva, aggódunk a munkahelyek megszüntetése, az intézmények bezárása, átszervezése, privatizálása miatt. A kialakult hangulatot az elbocsátások miatti rettegés és félelem uralja. Elég a megfélemlítésből!

Követeljük, hogy az egészségügyben a kormány tegye kielégítővé az intézmények finanszírozását, legyen mód béremelésre!

A tanuláshoz mindenkinek joga van, legyen lehetősége is. Követeljük, hogy az oktatás ne csak a gazdagoknak, hanem a szegényeknek is nyújtson módot a piacképes tudás megszerzéséhez!

Fizetős bölcsőde? Fizetős főiskola? Csak azoknak jár, akik megfizetik? Követeljük a teljes esélyegyenlőséget a felnövekvő generációk nevében!

Azonnal hagyják abba a közgyűjtemények dilettáns és átgondolatlan átszervezését, a szakmailag nem indokolható intézmény-összevonásokat, átalakításokat!

Ne döntsenek a képviselők addig az oktatási rendszer átalakításáról, amíg nincsenek tisztában a következményekkel! Követeljük, hogy az új iskolarendszer a XXI. század követelményeinek feleljen meg! Követeljük, hogy a nemzeti köznevelési és a szakképzésről szóló törvényt a Parlament vegye le a napirendjéről!

A bölcsődékben, az óvodákban, a múzeumokban, még a minisztériumokban is évek óta csökken a valódi, kézhez kapott jövedelmünk! A közintézmények működése sok esetben csak az abban dolgozók hivatástudatának köszönhető. Követeljük az elvárható megbecsülést, a tisztes megélhetést!

Követeljük, a rendvédelmi szervezetek dolgozóinak korábban beígért 30%-os illetmény emelést! Követeljük a hivatásosok nyugdíj-rendszerének, az évtizedek munkájával megszerzett jogoknak a tiszteletben tartását!

Gazdasági válságban a jövőre kell gondolni. Rövidlátó pénzügyi megszorítások miatt ne tegyék tönkre a működő oktatási intézményeket, ne minősítsenek vissza értékes közgyűjteményeket, ne szüntessenek meg fontos egészségügyi intézményeket!

Elég volt az előkészítetlen, szakmai szempontokat nélkülöző parlamenti ámokfutásból! Ne szülessen több hosszú távú elképzelés a szakmai szervezetek és a szakszervezetek kizárásával! Követeljük, hogy kezdődjenek végre érdemi tárgyalások a jövőnkről!

A közszolgáltatások színvonala nemcsak az ott dolgozóknak fontos. Valamennyi állampolgár szülő és gyerek, orvos és ápolt, tanár és tanuló is egyben. És most kockán az életünk, az iskolánk, az egészségünk, a munkánk, a jövőnk. Nem hagyjuk, hogy eljátsszák!

Csatlakozási felhívás és további információ a csatolmányban olvasható.

Az előzetes beharangozó kisfilmek megtekinthetők a Youtube-on.

Kapcsolódó cikk: Közlemény – Demonstráció december 3-án

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

Összefoglaló az online képzéssorozatunkról

Egy szakszervezeti tag gondolatai a fél éves képzéssorozatunkról Tavaly állapodtunk meg a Szakszervezetek Együttműködési Fórumával (SZEF) egy közös projektben, amely keretében 2022. első felében hat hétfő estét töltöttünk szakszervezeti tagokkal

Előny is lehet a digitalizáció a munkaerőpiacon?

Az európai szociális partnerek 2020 júniusában kötötték meg a Digitalizációról szóló európai autonóm keretmegállapodást. Az európai szintű megállapodás tagállami szintű érvényesülését a nemzeti szintű szociális partnereknek kell biztosítaniuk, a tagállami

Kedves választ kaptunk a TIM-ből

Mint az ismert, a SZEF levélben fordult a Miniszterelnökhöz, hogy támogassa az európai minimálbér irányelv-tervezet megvalósulását. Annak ellenére, hogy Magyarország tartózkodott a szavazás során, a tervezet elfogadásra került, amit szervezetünk