Kockán az életed!

December 3. – vonulás a Parlamenttől az Akadémiáig

KÖVETELÉSEK

Mentsük meg az egészségügyet! Meg kell állítani a szakképzett egészségügyi dolgozók külföldre vándorlását! Haladéktalanul vissza kell pótolni az egészségügyből kivont ezermilliárdokat!

Követeljük a tisztes költségvetést, amely értéknek tekinti hazánk múltjának és jelenének kultúráját, a dokumentáló és kutató közgyűjteményi műhelyeket!

Követeljük, hogy a kormány hagyja abba a rendőri hivatás lejáratását!
Vonja vissza a rendvédelem érdekképviseleti szervezeteinek tönkretételére irányuló jogszabály-tervezeteket!

A közintézményekben a bérek negyedik éve változatlanok, csökken a létszám, csökken az intézmények költségkerete. Mindez már veszélyezteti a normális munkát, lehetetlenné teszi a szolgáltatások magas színvonalú biztosítását. Követeljük az előrelátó tervezést, a munkakörülmények javítását!

Nem kérünk az atyáskodó államból! Követeljük, hogy a települések szabadon dönthessenek arról, fenn kívánják-e tartani iskolájukat, óvodájukat, művelődési intézményeiket, hivatalukat!

A kormány terveit látva, aggódunk a munkahelyek megszüntetése, az intézmények bezárása, átszervezése, privatizálása miatt. A kialakult hangulatot az elbocsátások miatti rettegés és félelem uralja. Elég a megfélemlítésből!

Követeljük, hogy az egészségügyben a kormány tegye kielégítővé az intézmények finanszírozását, legyen mód béremelésre!

A tanuláshoz mindenkinek joga van, legyen lehetősége is. Követeljük, hogy az oktatás ne csak a gazdagoknak, hanem a szegényeknek is nyújtson módot a piacképes tudás megszerzéséhez!

Fizetős bölcsőde? Fizetős főiskola? Csak azoknak jár, akik megfizetik? Követeljük a teljes esélyegyenlőséget a felnövekvő generációk nevében!

Azonnal hagyják abba a közgyűjtemények dilettáns és átgondolatlan átszervezését, a szakmailag nem indokolható intézmény-összevonásokat, átalakításokat!

Ne döntsenek a képviselők addig az oktatási rendszer átalakításáról, amíg nincsenek tisztában a következményekkel! Követeljük, hogy az új iskolarendszer a XXI. század követelményeinek feleljen meg! Követeljük, hogy a nemzeti köznevelési és a szakképzésről szóló törvényt a Parlament vegye le a napirendjéről!

A bölcsődékben, az óvodákban, a múzeumokban, még a minisztériumokban is évek óta csökken a valódi, kézhez kapott jövedelmünk! A közintézmények működése sok esetben csak az abban dolgozók hivatástudatának köszönhető. Követeljük az elvárható megbecsülést, a tisztes megélhetést!

Követeljük, a rendvédelmi szervezetek dolgozóinak korábban beígért 30%-os illetmény emelést! Követeljük a hivatásosok nyugdíj-rendszerének, az évtizedek munkájával megszerzett jogoknak a tiszteletben tartását!

Gazdasági válságban a jövőre kell gondolni. Rövidlátó pénzügyi megszorítások miatt ne tegyék tönkre a működő oktatási intézményeket, ne minősítsenek vissza értékes közgyűjteményeket, ne szüntessenek meg fontos egészségügyi intézményeket!

Elég volt az előkészítetlen, szakmai szempontokat nélkülöző parlamenti ámokfutásból! Ne szülessen több hosszú távú elképzelés a szakmai szervezetek és a szakszervezetek kizárásával! Követeljük, hogy kezdődjenek végre érdemi tárgyalások a jövőnkről!

A közszolgáltatások színvonala nemcsak az ott dolgozóknak fontos. Valamennyi állampolgár szülő és gyerek, orvos és ápolt, tanár és tanuló is egyben. És most kockán az életünk, az iskolánk, az egészségünk, a munkánk, a jövőnk. Nem hagyjuk, hogy eljátsszák!

Csatlakozási felhívás és további információ a csatolmányban olvasható.

Az előzetes beharangozó kisfilmek megtekinthetők a Youtube-on.

Kapcsolódó cikk: Közlemény – Demonstráció december 3-án

MEGOSZTÁS:

Facebook
Twitter
LinkedIn
Nyomtatás

EZEKET OLVASTA MÁR?

SZEF Oktatás 2. ciklus Pécs 2.

A pécsi helyszínen zártuk a SZEF alapszintű workshopjait. Napsütés, jó kedv, rengeteg kérdés és ötlet tarkított az egész napos eseményt.

Női szakszervezeti aktivisták a közszolgáltatásokban

Kitűnő beszélgetést szervez a Szikra Mozgalom, ahol 3 nagyon lelkes kolléganő beszélget a közszolgáltatásokban végzett aktivista tevékenységükről. A munkahelyen végzett szervező tevékenység társadalmi szerepének bemutatása egy nagyon fontos téma, amelyről

Szakmai beszélgetés Miskolcon

Miskolcon munkaügyi kerekasztalbeszélgetésre kerül sor, ahol az egyik panalebeszélgetés felkért vitaindítóját Csóti Csaba, a SZEF elnöke tartja. Az esemény a youtube-on is követhető élőben március 23-án, csütörtökön 13.00 órától.